Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćena tragedija

UZNEMIRUJUĆE Užas u Slavoniji - lift ubio staricu, svjedoci nesreće za DNEVNIK.hr: "U šoku smo"

Strašna tragedija šokirala je u ponedjeljak popodne privatni dom za starije u Osijeku - lift je usmrtio korisnicu doma.

Stariju ženu, korisnicu doma, prikliještio je lift i gotovo je dekapitirao. 

Na intervenciju su izašli pripadnici JVP Osijek kazali da su dojavu o ovom strašnom događaju zaprimili u ponedjeljak nešto prije 15 sati.

"Prva dojava bila je da je osoba zaglavljena u dizalu i mi smo na tu intervenciju izašli s jednim vozilom. Na mjestu nesreće utvrdili smo da je jedna osoba izgubila život, a obzirom da se radi preminuloj osobi obavljen je policijski očevid tijekom kojega su naši pripadnici bili tamo", kazali su za DNEVNIK.hr iz JVP Osijek.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Strašna nesreća u zgradi Skupštine: Lift otkinuo glavu radniku koji ga je popravljao

Na mjestu tragedije, kažu, ostali su sve do 17:45 kada je završen policijski očevid, a potom uz pomoć opreme oslobodili tijelo. Interveniralo je šest vatrogasaca koji su morali rezati pod da izvuku nesretnu ženu. 

"Mi svakodnevno imamo razne intervencije, ali ovakvo nešto još nismo imali. Nama koji se razumijemo u funkcioniranje lifta nije jasno kako se ovo dogodilo", kazao je zapovjednik JVP Osijek Goran Ivković dodajući da je zatečeni prizor bio stravičan te da ga šokirani kolege koje su bili tamo jedva riječima mogu opisati.

Vlasnik doma u šoku

Uspjeli smo doći do vlasnika Obiteljskog doma za starije i nemoćne Retfali, Andrije Markova koji nam je potresen rekao da još traju policijski izvidi te da ne može ulaziti u detalje. Kratko je tek rekao da je stradala žena bila polupokretna te da ju je zaglavljenu pronašla djelatnica doma.

"Užasno je to što se dogodilo. Radimo ovaj posao 15 godina i nikada nismo imali nikakvih problema ni nesreća", rekao je.

Pročitajte i ovo Dizalo, ilustracija S OSMOG KATA Za dlaku izbjegnuta velika tragedija: Otkačio se lift koji je prevozio pet osoba

Kontaktirali smo i PU osječko-baranjsku vezano za ovaj slučaj. Oni su nas uputili na Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku koje je rukovodilo očevidom. 

Je li lift bio tehnički ispravan?

Provode se daljnji izvidi, i u ovom trenutku teško je govoriti postoji li osnovana sumnja u neko kazneno djelo, dok se, u suradnji s Državnim inspektoratom, ne utvrdi ima li lift svu potrebnu dokumentaciju i dok se ne obave potrebna vještačenja, ističu u osječkom ODO-u.

"Provode se daljnji izvidi, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, a s obzirom da se radi o događaju koji se dogodio u liftu, mora se pribaviti dosta dokumentacije o tehničkoj ispravnosti lifta", kazao je Hini glasnogovornik osječkog općinskog tužiteljstva Ivan Barna.

Naložena je obdukcija tijela smrtno stradale žene, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, napominju u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Piletić komentirao slučaj

Ministar rada i socijalne skrbi Marin Pletić komentirao je ovaj slučaj u kojemu je život izgubila štićenica doma za starije te izrazio žaljenje i sućut obitelji stradale. Potvrdio je da je su nadležne inspekcije obilazile Obiteljski dom za starije i nemoćne Topli dom i to posljednji put u studenom 2022.

"Tada su utvrđeni neki nedostaci, ne neki ozbiljni, i donijete su neke mjere koje su vlasnici trebali ispuniti. Oni su to i učinili", rekao je ministar dodajući kako više ne može komentirati dok policija i ODO ne obave svoje izvide.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene