Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski kriminal

Kooperant '3. maja' osumnjičen za utaju 90 milijuna kuna poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznatog riječkog poduzetnika i najvećeg kooperanta riječkog brodogradilišta '3. maj' Matu Markanovića policija je osumnjičila za neplaćanje gotovo 90 milijuna kuna poreze i doprinosa.

Riječka policija 53-godišnjeg poduzetnika iz Ike, vlasnika i direktora tvrtki 'Tekol-Teri' i 'Teri-Crotek' sumnjiči da je od prosinca 2006. do prosinca prošle godine izbjegavao plaćati poreze, doprinose i druga davanja. U tom razdoblju žiro račun njegove tvrtke bio je blokiran, a on je svoja potraživanja naplaćivao ugovorima o cesijama koje su dužnici sklapali s njegovom drugom tvrtkom. Policija sumnja da je Markanović neplaćanjem obveza prema državi oštetio proračun za 89,7 milijuna kuna, to jest da je toliki iznos nezakonito pribavio svojoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje

Markanovića, koji je od 2007. do 2008. bio i član Nadzornog odbora '3. maja', policija je kazneno prijavila državnom odvjetništvu zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Prijavljena je i njegova tvrtka sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. Markanovićeve tvrtke su najveći kooperanti riječkog brodogradilišta 3. maj za izvođenje radova antikorozivne zaštite. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene