Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznatog riječkog poduzetnika i najvećeg kooperanta riječkog brodogradilišta '3. maj' Matu Markanovića policija je osumnjičila za neplaćanje gotovo 90 milijuna kuna poreze i doprinosa.


Riječka policija 53-godišnjeg poduzetnika iz Ike, vlasnika i direktora tvrtki 'Tekol-Teri' i 'Teri-Crotek' sumnjiči da je od prosinca 2006. do prosinca prošle godine izbjegavao plaćati poreze, doprinose i druga davanja. U tom razdoblju žiro račun njegove tvrtke bio je blokiran, a on je svoja potraživanja naplaćivao ugovorima o cesijama koje su dužnici sklapali s njegovom drugom tvrtkom. Policija sumnja da je Markanović neplaćanjem obveza prema državi oštetio proračun za 89,7 milijuna kuna, to jest da je toliki iznos nezakonito pribavio svojoj tvrtki.

Vezani članci Plaćanje poreza iz inozemstva - 4 Hrvatskoj godišnje zarade 30 milijuna eura, a iz zemlje odlaze trbuhom za kruhom: "Kad smo ostali bez posla, onda smo bili nepostojeći" Slika nije dostupna Europski grad razotkriven kao srce sustava poreznih oaza

Markanovića, koji je od 2007. do 2008. bio i član Nadzornog odbora '3. maja', policija je kazneno prijavila državnom odvjetništvu zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Prijavljena je i njegova tvrtka sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. Markanovićeve tvrtke su najveći kooperanti riječkog brodogradilišta 3. maj za izvođenje radova antikorozivne zaštite. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju