Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GORI U BRISTU

Vatra progutala 40 hektara borove šume, na požarište upućeni kanaderi

Kanader - 1
Kanader - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Oko 40 hektara borove šume i makije izgorjelo je u požaru u Bristu kod Gradaca na makarskom području koji je planuo u četvrtak predvečer, a još uvijek je aktivan pa ga uz vatrogasce gase i dva kanadera.

U petak se od vatrogasaca doznaje da je požar izbio oko 18.30 sati, a jutros oko 7 sati prema Bristu su poletjela dva kanadera koji bi uvelike trebali olakšati gašenje jer se radi o uglavnom nepristupačnom terenu.

U gašenju sudjeluje 30 vozila i 125 vatrogasaca s makarskog, omiškog, imotskog i splitskog područja, a u pomoć im je stiglo i pet vatrogasaca s dva vozila iz Ploča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VATROGASCI NA TERENU VIDEO Gori šuma blizu Makarske, puše jako jugo: "Širi se prema brdu, kuće nisu u opasnosti"

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević potvrdio je Hini da je do sada izgorjelo između 30 i 40 hektara borove šume i makije te da su na požarište upućena dva kanadera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako je to moguće? Vatra naglo buknula u minijaturnom autu, požar progutao nekoliko automobila prije nego što su stigli vatrogasci

Istaknuo je da je stanje na požarištu jutros dobro te da ni u jednom trenutku u požaru nisu bile ugrožene kuće.

"Cijelu noć se radilo tako da se požaru nije dalo da se širi. Južna i istočna strana su pogašene tijekom noći, a vatre još ima na sjeverozapadu visoko u brdu. Gore smo cijelu noć vukli pruge i pomalo suzbijali vatru, no sada će kanaderi to riješiti", rekao je Kovačević.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene