Potraga na moru (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Potraga na moru (Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Mrtvo tijelo muškarca pronađeno je u srijedu ujutro u moru kod otoka Hvara, a time je završena potraga za tim hrvatskim državljaninom za kojim se tragalo od utorka.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je da ga je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila o pronalasku tijela nestaloga P.S., za kojim se od utorka tragalo u Splitskom akvatoriju, odnosno u području arhipelaga otoka Šolte, Hvara i Brača.

Vezani članci Japanska akita Hachi Nestao nakon potresa u Petrinji: "Brine me da ga nije netko stavio u automobil i odvezao" Strava u Splitu Strava u Splitu: Životinja obješena na Rivi, uginula u mukama? Isprva se činilo da je pas, ali...

Tijelo je pronašla posada katamarana "Krilo-Carbo" tijekom plovidbe sjeveroistočno od otoka Hvara, na poziciji rta Pelegrin. O tome je u 8:15 obavijestila Nacionalnu središnjicu, koja je nadalje izvijestila službenike Lučke kapetanije Split, čiji su službenici ubrzo doplovili na poziciju pronalaska, koju su osiguravali do dolaska pomorske policije.

Tijelo je potom prevezeno u splitsku luku Lora, gdje su policajci organizirali identifikaciju, kojom je potvrđen identitet hrvatskoga državljanina za kojim se tragalo.

Isplovio u ribarenje prije dva dana

Podsjetimo, nestali muškarac, u šezdesetim godinama života, vlastitom je brodicom dužine 5,80 metara, s kabinom i ugrađenim pogonskim strojem, isplovio u ribanje u ponedjeljak u 16:30, a nestanak je prijavio u utorak prijepodne njegov nećak.

Vremenske prilike u vrijeme isplovljavanja nestalog i tijekom današnjeg dana vrlo su povoljne, more je mirno, nema vjetra i vidljivost je do 20 kilometara, a prosječna temperatura mora u području potrage oko 20 stupnjeva Celzijevih. (Hina, M.V.)