Traktor, ilustracija (Foto: Pixsell, Robert Anić)
Traktor, ilustracija (Foto: Pixsell, Robert Anić) Foto: Pixsell, Robert Ani?

U tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u šumi Glogovnica između Marčana i Donjih Lipovčana u okolici Čazme umro je 36-godišnji traktorist, priopćila je u utorak ujutro bjelovarsko-bilogorska policija.


Vozač je upravljao traktorom s priključenim prednjim vilicama bez vozačke dozvole, nije položio ispit ni za jednu kategoriju.

Vezani članci Očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Teška prometna nesreća u Sisku: Automobilom naletio na 74-godišnjakinju na pješačkom prijelazu Tunel Mala Kapela Teška prometna nesreća u tunelu Mala Kapela, jedna osoba poginula

Do nesreće je došlo u ponedjeljak oko 17:15, kada se zbog neprilagođene brzine i atmosferskih prilika traktor naglo zanio udesno te sletio u desni putni jarak, koji je dva metra niži od razine kolnika.

U trenutku slijetanja prednje vilice udarile su u zemlju, a vozač je izletio kroz prednje vjetrobransko staklo i pao između prednje vilice i kotača. Traktor se potom prevrnuo i traktor je prignječio vozača, a on je od zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće preminuo.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik Općinske državne odvjetnice u Bjelovaru, koji je naložio obdukciju, dok će se na traktoru obaviti tehnički pregled u cilju utvrđivanja njegove tehničke ispravnosti.

Ovo je treća poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. (Hina)