Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kažnjeni za krivotvorenje autobusnih karata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave riječkog "Autotransa" Zvonko Krmpotić, suvlasnik tvrtke "Eurosplit" Petar Perlain i službenica splitskog Autobusnog kolodvora Nives Dodoja danas su nepravomoćnom presudom riječkog Općinskog suda proglašeni krivima za krivotvorenje autobusnih karata "Autotransa" kojima su Krmpotić i Perlain protupravno stekli ukupno 4,8 milijuna kuna.

Krmpotić i Perlain proglašeni su krivima za krivotvorenje isprave i prijevaru. Krmpotić je kažnjen s dvije godine i 10 mjeseci, a Perlain s dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo... Ilustracija U susjedstvu Sve više žrtava lažne liječnice: Zarađivala na stomatološkim uslugama i tretmanima protiv starenja

Dodoja je proglašena krivom za krivotvorenje isprave i pomaganje u prijevari i kažnjena je s godinom i šest mjeseci zatvora uvjetno na tri godine, doznaje se danas na Općinskom sudu.

Optužnica protiv Krmpotića, Perlain i Dodoje podignuta je prije otprilike pet godina, a suđenje je počelo u veljači 2006. 

Terećeni su da su u Francuskoj krivotvorili više tisuća autobusnih karata "Autotransa" za linije od Splita do Njemačke te da su ih od 1996. do 1999. prodavali preko tvrtke "Eurosplit".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene