Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaznena prijava zbog nelegalnog vađenja kamena i stjecanja 1.4 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nelegalne eksploatacije tehničko-građevinskog kamena i stjecanja protupravne dobiti u iznosu od 1,370 milijuna kuna protiv tvrtke Mirkosiverit - Za dom iz Siverića kod Drniša bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, izvijestila je danas Policijska uprava šibensko-kninska, ne navodeći ime tvrtke.

Odsjek gospodarskog kriminaliteta i korupcije šibenske policije utvrdio je u istrazi kako postoji osnovana sumnja da je tvrtka Mikrosiverit - Za dom u razdoblju od 1. listopada 2004. do 31. svibnja 2007. u kamenolomu Parčiću bez potrebne koncesije vadila i gospodarski koristila tehničko-građevinski kamen. Kaznena prijava bit će podnesena i protiv direktorice Mikrosiverita - Za dom Jadranke Bukarice.

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Slika nije dostupna Kaznene prijave protiv čelnika tvrtke Kamen Ingrad

Bukarica je u telefonskom razgovoru izjavila kako tvrtka, kojoj je osnovna djelatnost vađenje vapnenca, gipsa i krede, legalno eksploatira kamen u kamenolomu Parčić te odbacuje policijske navode o tome kako to obavlja nelegalno, bez koncesije. 

Navodi kako kamenolom u Parčiću radi više od 30 godina te se eksploatacijsko područje do danas nije širilo kao ni vrsta kamena koji se vadio, što, kako je kazala, potvrđuje i stručno mišljenje sudskog vještaka za rudarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene