Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskoristio svoj položaj

Kaznena prijava protiv načelnika Milne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nesavjesnog rada u službi, ali i zbog toga što je iskoristio svoj položaj, policija je protiv načelnika općine Milna na otoku Braču podnijela kaznenu prijavu, priopćila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Osim njega kaznene prijave zbog nesavjesnog rada dobile su i dvije djelatnice općine koje su zajedno s načelnikom napravile manjak u popisu imovine općine veći od 400 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvostruka prodaja zemljišta Blokiran račun općine Milna Slika nije dostupna 'Valjda postoje i gumomani' Vandalski pohod u Kostreni: Izbušili gume na 80-ak automobila!

Policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske su u kaznenoj prijavi naveli kako osnovano sumnjaju da je 37-godišnjak u ožujku 2007. u svojstvu načelnika općine Milna naložio plaćanje iznosa od 23.912 kuna za usisivač vanjskih površina.

Nepoznata osoba preuzela usisavač koji nikada nije pronađen

Uz to je, stoji dalje u prijavi, u travnju iste godine spomenuti iznos novca sa računa općine isplaćen tvrtki 'Ekosvijet' iz Varaždina iako usisivač nije isporučen općini Milna. Policija je pregledavajući otpremnicu otkrila da je krajem travnja 2007. po uputi načelnika općine nepoznata osoba preuzela usisivač koji nikada nije pronađen.

Osim toga načelnika općine se sumnjiči da je zajedno sa pročelnicom upravnog odjela (62) iz Ložišća i voditeljicom odjela za proračun i financije (41) iz Milne od 2001. do 2007. godine nije organizirao, pripremio i usmjeravao obveze i redovite godišnje popise imovine općine Milna, čime su onemogućili usklađivanje knjigovodstvenog stanja imovine općine. Tako je prema podacima iz popisa imovine, koji je proveden tijekom 2008. i 2009. utvrđen manjak od 413.977 kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene