Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog nesavjesnog rada u službi, ali i zbog toga što je iskoristio svoj položaj, policija je protiv načelnika općine Milna na otoku Braču podnijela kaznenu prijavu, priopćila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska.


Osim njega kaznene prijave zbog nesavjesnog rada dobile su i dvije djelatnice općine koje su zajedno s načelnikom napravile manjak u popisu imovine općine veći od 400 tisuća kuna.

Vezani članci automobil Užas u Istri! Nijemac usred noći ostavio djevojčicu u automobilu, policija kod njega pronašla i više vrsta droge Slika nije dostupna Vandalski pohod u Kostreni: Izbušili gume na 80-ak automobila!

Policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske su u kaznenoj prijavi naveli kako osnovano sumnjaju da je 37-godišnjak u ožujku 2007. u svojstvu načelnika općine Milna naložio plaćanje iznosa od 23.912 kuna za usisivač vanjskih površina.

Nepoznata osoba preuzela usisavač koji nikada nije pronađen

Uz to je, stoji dalje u prijavi, u travnju iste godine spomenuti iznos novca sa računa općine isplaćen tvrtki 'Ekosvijet' iz Varaždina iako usisivač nije isporučen općini Milna. Policija je pregledavajući otpremnicu otkrila da je krajem travnja 2007. po uputi načelnika općine nepoznata osoba preuzela usisivač koji nikada nije pronađen.

Osim toga načelnika općine se sumnjiči da je zajedno sa pročelnicom upravnog odjela (62) iz Ložišća i voditeljicom odjela za proračun i financije (41) iz Milne od 2001. do 2007. godine nije organizirao, pripremio i usmjeravao obveze i redovite godišnje popise imovine općine Milna, čime su onemogućili usklađivanje knjigovodstvenog stanja imovine općine. Tako je prema podacima iz popisa imovine, koji je proveden tijekom 2008. i 2009. utvrđen manjak od 413.977 kuna. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju