Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena 20 puta manja od tržišne

Kaznena prijava Đurđi Adlešič zbog prodaje zemljišta Pevecima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đurđa Adlešič je 2006. godine, dok je bila gradonačelnica Bjelovara, prodala je tvrtki Pevec 10 hektara zemljišta za 3,1 milijun kuna, iako se njegova vrijednost procjenjuje na 52 do 70 milijuna kuna.

Sadašnja nezavisna saborska zastupnica i nekadašnja predsjednica HSLS-a i potpredsjednica Vlade zaradila kaznenu prijavu koja je u USKOK stigla u lipnju ove godine, a u kojoj se tereti da je Pevecima omogućila imovinsku korist od 67 milijuna kuna, a na štetu grada Bjelovara. 

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

>> Adlešič iznenadile USKOK-ove sumnje protiv Čehoka

Sporno zemljište nalazi se u poduzetničkoj zoni Novi Borik- Lepirac, a na njemu je Pevec trebao izgraditi svoju upravnu zgradu, trgovački centar. No, s obzirom na to da je Pevec u međuvremenu završio u stečaju. ti planovi nisu nikad ostvareni.

Da tih 10 hektara zemljišta vrijedi mnogo više od plaćenih 3,1 milijuna kuna posvjedočio je i sudski vještak koji je izradio elaborat procjene vrijednosti nekretnine kad je pokrenut stečaj Peveca. On je procijenio da to zemljište vrijedi 61,7 milijuna, 20 puta više od cijene koju su Peveci platili.

Đurđa Adlešič negira sve optužbe na svoj račun. Kaže da je zemljište prodano Pevecima nakon javnog natječaja na koji se javila samo njihova tvrtka te da je odluku o prodaji donijelo cijelo Poglavarstvo. Poručila je da ju ne brine kaznena prijava.

'Netko misli da sam sada najosjetljivija i da me se sada može udarati, ali mislim da znam čiji je to rukopis. Postoji netko tko je očekivao da to zemljište dobije za kunu, odnosno besplatno i tada me pred svjedocima nagovarao da mu dam za kunu. Bit će prilike da objasnim, jedva čekam da me netko pozove pa da objasnim', kazala je Adlešič.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene