Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaštel Štafilić

Avion pao u more, poginule dvije osobe! 'Zamalo je 'pokupio' kupače na plaži'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U padu sportskog zrakoplova koji se predvečer srušio na plaži Resnik u Kaštel Štafiliću poginule su dvije osobe, dok je treća s teškim tjelesnim ozljedama prebačena u splitski KBC, potvrdila je večeras splitska policija objašnjavajući da su naknadno roneći u moru pronašli drugu mrtvu osobu zarobljenu u pilotskoj kabini.

U Splitskoj bolnici se doznaje da je treća osoba iz zrakoplova teško ozlijeđena, u životnoj opasnosti zbog težine ozljeda glave te lomova po tijelu.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu istražit će je li točno, kako su svjedoci događaja rekli, da se sportski zrakoplov srušio zbog toga što je prethodno udario u nadstrešnicu obližnjeg hotela na gradskoj plaži u Kaštelima.

Avion pao u džunglu - Majka i novorođenče spašeni nakon četiri dana

Neslužbeno se doznaje da se srušio školski avion registarskih oznaka 9A DLA na kojem su vježbali piloti tvrtke European Coastal Airlinesa, koncesionara koji putnike prevoze na obližnje otoke. Na satu leta u avionu su bili pilot, kopilot i instruktor.

Splitska policija navodi da još nije utvrđen identitet smrtno stradalih osoba te da se još uvijek pretražuje morsko dno, kako bi se provjerilo ima li još stradalih među onima koji su bili na plaži i u moru.

Na terenu su vatrogasci DVD Kaštela i Gomilica, kao i tzv. eko brod. Na mjestu pada zrakoplova postavljena je brana da kerozin iz tanka ne zagadi more.

Nesreća se dogodila u 17.40 sati, u Kaštel Štafiliću. Zrakoplov je pao u more gradske plaže, a prvi su u pomoć pohitali kupači.

Samim je slučajem izbjegnuta još i veća tragedija budući je zrakoplov, prema tvrdnjama očevidaca, 'zamalo 'pokupio' brojne kupače koji su se u trenutku pada nalazili na plaži', piše Dalmacija News.

Na mjestu događaja su policija, sudac istrage, vatrogasci, ronioci, nadležni iz Lučke kapetanije, državnog odvjetništvao, a tijekom večeri prema mjestu događaja je krenuo i djelatnik Odjela za istrage nesreća u zračnom prometu Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu koji bi trebao utvrditi točne okolnosti nesreće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene