Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz wellnes centar

Karlovac: Zapalilo se krovište ugostiteljskog objekta, vlasnik sam ugasio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ugostiteljskom objektu dograđenom uz karlovački wellness centar 'Studio CD', popodne je izbio požar koji se kroz dimnjak proširio na krovište, ali je zahvaljujući brzoj reakciji vlasnika požar ostao lokaliziran pod krovištem do dolaska vatrogasaca.

Tako je izbjegnuta ogromna šteta, doznaje se od zapovjednika karlovačke Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Roberta Hranilovića. Požar je izbio u 13,20 sati na tavanu, nakon puštanja u probni rad krušne peći u novodograđenom ugostiteljskom objektu. Gorio je otvorenim plamenom s puno dima, a već oko 14 sati potpuno je ugašen, i to na način da nije bilo potrebno zalijevanje šmrkovima, te je potpuno novi objekt time sačuvan od veće štete, kazao je Hranilović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvatio travu, šumu i raslinje Dva kanadera gase požar na području Opuzena Slika nije dostupna Izgorjelo 4 ha površine 32 vatrogasca lokalizirala požar kod Omiša

Naime, vlasnik objekta N.C. je zajedno s djelatnicima, do dolaska vatrogasaca JVP-a i obližnjeg DVD-a Hrnetić-Novaki požar gasio vatrogasnim aparatima za gašenje požara prahoma. U tijeku je raskapanje nagorjele građe krovišta, da se potpuno isključi obnavljanje vatre, ali sve samo na krovištu. Vatrogasci će ostati dežurati još nekoliko sati, kazao je Hranilović.

Zapovjednik karlovačke JVP ovaj je požar istaknuo kao dobar primjer protupožarne opremljenosti i obučenosti djelatnika poslovnih objekata, jer je vrijeme početka gašenja od samo nekoliko minuta od presudne važnosti za razmjer štete i moguće stradavanje ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene