Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lučka kapetanija Zadar kaznila je zapovjednika jahte (1964.) koja je nakon požara u kormilarnici potonula, novčanim iznosom od 5.000 kuna zbog pomorskog prekršaja nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Kako se navodi u priopćenju, iz još neutvrđenih razloga izgorjela je i potonula 14 metarska jahta 'Marina Hramina 2' na vezu kod otoka Tri sestrice na kojoj je noćas oko jedan sat izbio požar u kormilarnici.

Na jahti su bili zapovjednik i tri člana posade, svi nizozemski državljani koji su spašeni te nitko nije ozlijeđen. Posada i zapovjednik iskrcali su se na otok te je ih je nepoznata osoba koja je i dojavila vijest o požaru ukrcala na svoje plovilo do dolaska policije i vatrogasaca. Jahta u vlasništvu tvrtke Erste banka potonula je uz srednji otok na dubini od oko 5 metara.

Zbog manjih tragova nastalih od istjecanja dizela, na mjesto potonuća upućena je eko brodica tvrtke Ciklon koja će postaviti brane ukoliko bude opasnosti od onečišćenja mora. Vlasniku jahte kapetanija će izdati nalog za vađenje jahte iz mora. Inspektori Lučke kapetanije Zadar i policija obavljaju istragu oko utvrđivanja okolnosti nesreće. (Hina)

Vezani članci Kaznionica u Zagrebu - 2 Gdje će Horvatinčić odslužiti kaznu? "Za svakog zatvorenika se individualizira način izvršavanja " Jahta Sailing Yacht A kod Splita - 3 Impresivan prizor: Jedna od najvećih jahti na svijetu uplovila u Split