Vozač kamiona izgubio je kontrolu nad vozilom i zabio se u kuću, koja je gotovo u potpunosti srušena.

Galerija


Kamion slavonskobrodskih registracija sletio je u petak ujutro s ceste i udario kuću u Dervišagi kraj Požege te ju gotovo srušio, javlja Požega.eu.

Vezani članci Lovro Kuščević reže pršut (Foto: Dnevnik.hr) Gdje je zapelo? Spornu nekretninu Lovro Kuščević još uvijek nije upisao u katastar Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje djece (Foto: Dnevnik.hr) Kočnice i tempomat na kamionu bili su ispravni, vozač je 140 kilometara vozio 90 na sat?

Do nesvakidašnje nesreće koja se dogodila oko 6 sati vjerojatno je došlo zbog neprilagođene brzine. Vozač kamiona putovao je od Pleternice prema Požegi, kada je najvjerojatnije izgubio kontrou nad vozilom, koje je "zaplesalo" i sjetjelo s ceste te udarilo u kuću, koja se gotovo potpuno srušila. Nakon toga kamion je porušo i ogradu susjedne kuće i zaustavio se u dvorištu.

Srećom, vlasnica gotovo srušene kuće noć je prespavala u kuhinji, a ne u spavaćoj sobi koja je u nesreći gotovo potpuno srušena.

"Čula sam toliki udarac i pomislila sam da je potres. Kad sam izišla van, imala sam što i vidjeti. Kamion mi je srušio gotovo cijelu kuću. Uletio je u sobu u kojoj inače spavam. Na svu sreću, gledajući televizor, zaspala sam u kuhinji i, eto, ostala živa", rekla je za Požega.eu.

Vozač kamiona prošao je bez ozljeda.

Na teren su odmah izašli vatrogasci, hitna pomoć i policija. U tijeku je policijski očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija.