Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb - New York

Jurica državnim novcem kupio avionsku kartu Petri Sanader?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudski spis protiv bivšeg veleposlanika Nevena Jurice pokazuje da je državni novac trošio i na bivšeg premijerka Ivu Sanadera i njegovu obitelj.

U spisu koji je na Vrhovnom sudu, pohranjena je i karta na relaciji New York - Zagreb, a koja glasi na Petru Sanader, piše Večernji list. Karta stoji 10 000 kuna, a Jurica ju je platio službenom karticom. Bivšem veleposlaniku 2007.i 2008. sudilo se da je čak 677 000 kuna državnog novca potrošio u privatne svrhe.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Karta hrvatskog podmorja Mapiranje Jadrana U moru kraj hrvatskih otoka otkrivene nepoznate strukture: "Nevjerojatne su i ne znamo kako su nastale"

Bianca Matković, dok je obnašala dužnost državne tajnice u Ministarstvu vanjskih poslova, pročešljala je poslovanje pojedinih veleposlanstava te otkrila niz nepravilnosti pri misiji Ujedinjenih naroda. Večernji list dodaje kako je Matković u to vrijeme ipak bila Sanaderova desna ruka pa nije bilo zgodno kada je pronašla kartu na ime premijerove ljubimice koja se u to vrijeme odlučila za studij glume u SAD-u.

>> Veleposlanik Neven Jurica na darove i večere potrošio milijun i pol kuna

Kada se Sanader povukao s premijerkinog mjesta, nestao je i politički autoritet na kojeg se Jurica očito pozivao i pod čijim je pokroviteljstvom rasipao državni novac za privatne interese. S povlačenjem Sanadera vremenski se poklapa otvaranje USKOK-ove istrage protiv Nevena Jurice, navodi Večernji list.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene