Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Siguran sam da je Antonia'

VIDEO Odvjetnik obitelji Bilić proziva policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić smatra kako je po svim analizama dokaza sa suđenja Paravinji i svemu što se sada događa nedvojbeno da je kod Modruša pronađeno tijelo Antonije Bilić.

Kako doznajemo iz PU karlovačke, na ugibalištu kod Josipdola, u blizini sela Fulaje, pronađeni su ostaci ljudskih kostiju. Kosti su pronađene kraj ugibališta, u grmu, dvadesetak metara od ceste.

Pročitajte i ovo Napad psa, ilustracija U pripremi i novi pravilnik Nakon napada psa na dječaka, stručnjak savjetuje: "Bez obzira na pasminu, bitno je da vlasnik stekne osnovna znanja" Slika nije dostupna U Mrežnici kod Skradnika Pronađeno tijelo muškarca nestalog prije više od mjesec dana, policija utvrđuje uzrok smrti

Na mjestu pronalaska sinoć se odvijao opsežan očevid - na teren su izašli deseci policajaca i drugih službenih osoba, a novinari su zadržani daleko od mjesta pronalaska. Očevid se nastavio i danas kada se pregledavalo šire područje koje j epolicija čuvala gotovo dva dana. U potrazi su sudjelovali i pripadnici GSS sa psima tragačima.

>> Dragan Paravinja u zatvoru ne jede, samo pije vodu i puši cigarete

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić smatra kako je po svim analizama dokaza sa suđenja Paravinji i svemu što se sada događa nedvojbeno da je kod Modruša pronađeno tijelo Antonije Bilić. On kaže da je još prije godinu dana upozoravao i pozivao da se ponovno pretraži to mjesto jer je analiza kretanja kamiona upućivala na to, ali nitko ga nije slušao. Na pitanje o navodno pronađenim djelovima odjeće Antonije Bilić, Ljubičić je odgovorio da je Antonijina obitelj uključena u istragu i aktivno sudjeluje u prepoznavanju predmeta i slično, ali ih ne želi zvati telefonom i opterećivati jer da im je danas iznimno teško.

>> U iščekivanju rezultata DNK analize: Čije su kosti pronađene kod Josipdola?

Na očevid je sinoć izašao zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca Mladen Krajačić. On je potvrdio da su pronađeni fragmenti ljudskih kostiju. 'Ne mogu reći radi li se o ostacima muške ili ženske osobe, ali mogu reći da se radi o kosturu pronađenom pet do deset metara od parkirališta uz cestu. Ostaci nisu bili zakopani nego su se nalazili na površini', rekao je Krajačić dodavši da će ostaci biti prebačeni u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, gdje će se DNK analizom biti utvrđen identitet osobe.

Rezultati analize bit će poznati za 2-3 dana

Krajačić nam je rekao kako bi se već danas tijekom popodneva mogao znati spol osobe čiji su ostaci pronađeni, ali ne i identitet. Nije nam mogao potvrditi je su li kraj ostataka pronađeni i neki osobni predmeti, ali je dodao kako postoji mogućnost da je to područje već ranije bilo pretraživano, no s obzirom na to da taj slučaj tada nije bio u nadležnost Državnog odvjetništva, to ne može ništa tvrditi sa sigurnošću. Očevid na mjestu pronalaska kostiju završen je oko podneva.

Ovo je područje, inače, prije godinu i pol dana bilo pretraženo nakon što je s tamošnjeg repetitora po zadnji put lociran signal mobitela nestale Antonije Bilić.

Ključno je pitanje sto se događalo u onih dvadeset i dvije minute koje nisu zabilježene na tahografu kamiona Dragana Paravinje. Odvjetnik Vinko Ljubičić cijelo je vrijeme suđenja pa i u završnoj riječi govorio da je ključno utvrditi Paravinjino kretanje u tih pola sata. Mogući pronalazak otvara i pitanje odgovornosti onih koji su vodili najveću potragu u Hrvatskoj i kako je moguće da nisu pronašli tijelo.

Podsjetimo, Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, kada je na mostu preko Čikole ušla u kamion. Dragan Paravinja prošli je mjesec osuđen na 40 godina zatvora zbog njezinog ubojstva. Tijelo nije pronađeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene