Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar sinoć je uhićen u istrazi izvlačenja novca iz HAC-a, a danas bi trebao dati iskaz tužiteljstvu.


Njegov odvjetnik Gordan Preglej je izjavio da mu još nije poznato hoće li Sapunara ispitati tužitelji iz Uskoka ili zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. 'Još ne znam kome je slučaj delegiran, no poslijepodne ćemo imati daleko više informacija', kazao je Preglej.

Sapunar je, po njegovim riječima, uhićen sinoć oko 21,30 sati nakon što se u dogovoru s istražiteljima vratio iz inozemstva kako bi dao iskaz u najnovijoj aferi o izvlačenju novca iz HAC-a od 2006. do 2011.

Vezani članci Slika nije dostupna Dio novca izvučenog iz HAC-a doniran HNS-u? Slika nije dostupna Afera Remorker: Josip Sapunar pušten iz istražnog zatvora

>> Na razgovoru u Uskoku i bivši član Uprave HAC-a, Josip Sapunar

Nakon što ga ispitaju tužitelji će odlučiti hoće li za Sapunara zatražiti istražni zatvor ili će se u nastavku istrage braniti sa slobode. Bivši direktor financija te javne tvrtke već je pritvoren prije tri godine zbog sumnje da je novcem iz HAC-a, preko agencije Fimi media, punio HDZ-ov crni stranački fond.

Mediji nagađaju da je ovoga puta osumnjičen za 'pranje' pet milijuna eura preko tvrtki Igora Premilovca, ranije osumnjičenog da je izvukao novac iz Hrvatske gospodarske komore.

Premilovac je, naime, tijekom istrage u HGK priznao da su na austrijski račun njegove češke tvrtke Remorker International, osim novca izvučenog fiktivnim ugovorima iz Komore, navodno uplaćivana i sredstva HAC-ovih podizvođača. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook