Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u HAC-u

Na razgovoru u Uskoku i bivši član Uprave HAC-a, Josip Sapunar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako neslužbeno doznajemo večeras je u prostorije policijskog USKOK-a na ispitivanje pozvan Josip Sapunar, nekadašnji član Uprave HAC-a.

Član uprave HAC-a Josip Sapunar bio je dio USKOK-ove istrage zajedno s Mariom Crnjakom, Juricom Prskalom i Zlatkom Korparom još 2010. godine. Istražitelji USKOK-a ispitali su ih tada o optužbama prema kojima su osumnjičeni da su iz HAC-a preko tvrtke Fimi media izvukli 26 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Slika nije dostupna Izvlačenje novca iz HAC-a Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u 'aferi Remorker'

Sapunar je tada bio pritvoren zbog straha od mogućeg utjecaja na svjedoke, a pušten je nakon jednomjesečnog pritvora.

>> 'U HAC-u je godinama vrijedila 'omerta''

Zbog sumnje u izvlačenje novca i sklapanje fiktivnih ugovora, istražitelji USKOK-a sinoć su ušli u prostorije HAC-a, ali i nekoliko građevinskih tvrtki. Neslužbeno, tražili su ugovore o građenju trasa autocesta te objekata....

Iz HAC-a su se obratili kratkim priopćenjem. 'Vezano na provedeni policijski postupak u Hrvatskim autocestama u večernjim satima 18.10.2013. godine, želimo izvijestiti javnost da smo postupili po nalogu policije i Državnog odvjetništva s kojim Hrvatske autoceste u potpunosti surađuju.

S obzirom na činjenicu da je istraga u tijeku, trenutno ne raspolažemo s više informacija', priopćili su iz HAC-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene