Jedna je osoba poginula, a druga teško ozlijeđena u prevrtanju ralice na A6 kod čvora Čavle.

Galerija


Teška prometna nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se jutros oko 3 sata na A6, kod Rijeke u blizini čvora Čavle.

Vezani članci U teškoj nesreći na A1 poginule najmanje četiri osobe - 9 Detalji stravične nesreće na A1: Kamion se punom brzinom zabio u kombi s radnicima, poginule dvije žene i dva muškarca Hitna pomoć, ilustracija Na Filipinku u Zagrebu pala metalna konstrukcija dok je čistila, teško je ozlijeđena

Došlo je do prevrtanja ralice, a u nesreći, čije se okolnosti još utvrđuju, jedna je osoba poginula a druga je teško ozlijeđena. Stradali su djelatnici HAC-a u kamionu-ralici koji su posipali cestu solju zbog niskih temperatura. U jednom se trenutku teško teretno vozilo prevrnulo na bok pri čemu je jedna osoba izgubila život.

"Riječ je o 50-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je upravljao teretnim vozilom, krećući se iz smjera Kikovice prema čvoru Čavle. U desnom zavoju je skrenuo van kolnika da bi se potom vozilo vratilo na kolnik i prešlo na lijevu stranu gdje je udarilo u metalni odbojnik i prevrnulo se na bok", pojasnila je  Mirjana Kulaš, glasnogovornica PUPG Rijeka.

Nedugo nakon nesreće oglasili su se i iz HAC-a

"U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila rano ujutro na autocesti A6 kod Čavla, život je izgubio jedan naš djelatnik, dok je drugi djelatnik teško ozlijeđen. Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te ovim putem obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut, a ozlijeđenom djelatniku želimo što brži oporavak", poručuju iz HAC-a.

 HAK javlja da je zbog sanacije mjesta prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Orehovica zatvoren je pretjecajni trak od 76. +200 do 77. +200 km u smjeru Rijeke i od 77. +800 do 76. km u smjeru Zagreba.