Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se temeljita istraga

Izgorjela kuća hrvatske obitelji u sjevernoj Bosni, vatrogasci zakazali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okolnosti pod kojima je izbio požar pri čemu je izgorjela kuća hrvatske obitelji Šokčević u selu Donja Tramošnica u općini Pelagićevo u sjevernoj Bosni, bit će temeljito istražene, najavio je ministar za izbjeglice u vladi Republike Srpske Davor Čordaš (HDZ BiH).

Iz njegova je ureda priopćeno kako se mora utvrditi zbog čega vatrogasci nisu željeli intervenirati iako su na vrijeme pozvani. Požar u kojemu je u cijelosti izgorjela tek obnovljena kuća prouzročio je štetu veću od 100 tisuća eura, a taj je događaj izazvao veliku uznemirenost među hrvatskim povratnicima. Supružnici Iva i Ivan Šokčević rade u Austriji i u Donju Tramošnicu su zajedno s dvoje djece doputovali samo dan prije nego im je kuća izgorjela. Izjavili su kako je vatra izbila u noći između subote i nedjelje, a iz požara koji je kuću progutao za manje od pola sata su se jedva spasili.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Renovacija kuće - 2 Pomoć dobrih ljudi Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce: Počela je obnova izgorjele kuće deveteročlane obitelji

>> Traže podizanje 16 optužnica za smrt 241 osobe u noćnom klubu

O požaru su odmah izvijestili lokalnu policiju i vatrogasce. Vatrogasci iz Pelagićeva uopće nisu intervenirali pravdajući to tvrdnjom kako im je pokvareno vozilo, dok su iz obližnjeg Bosanskog Šamca intervenciju odbili, jer nisu zaduženi za teritorij druge općine. Policija je pak očevid provela tek nakon deset sati. U Donjoj Tramošnici, koja je tijekom rata teško stradala sada žive tek 184 hrvatska povratnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene