Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Putem interneta naručivali pakete halucinogenih gljiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paket s više od 200 grama halucinogenih gljiva iz Nizozemske otkriven je u glavnoj zagrebačkoj pošti, nakon čega je policija uhitila djevojku i mladića koji su Internetom na svoju adresu naručivali ilegalne pošiljke.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je sumnjiva pošiljka pregledana je jer je samo tjedan dana ranije na ime iste 19-godišnje njemačke državljanke stigla identična pošiljka od istog nizozemskog pošiljatelja. Stoga se krenulo u pretragu stana u zagrebačkoj Dubravi na koji su paketi bili adresirani, nakon čega su uhićeni djevojka i njen sedam godina stariji dečko, hrvatski državljanin.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion...

Iako policija tvrdi da je par duže od tri mjeseca Internetom naručivao veće količine zabranjenih gljiva radi preprodaje, u stanu je pronađeno tek oko gram i pol hašiša i vaga za precizno mjerenje.

U policiji kažu da su osumnjičeni paket od 200 grama halucinogenih gljiva plaćali po 200 eura, dok na hrvatskom narko tržištu gram gljiva čiji je znanstveni naziv Psilocybe Mexicana stoji oko sto kuna.

Riječ je o gljivi porijeklom iz Srednje Amerike poznatoj pod indijanskim nazivom Teonanacatl, što u prijevodu znači božja hrana.

Zbog halucinogenih svojstava meksički su je Indijanci stoljećima koristili u vjerskim obredima. Na narko tržištu pojavljuje se kao sušena gljiva, a konzumira se sporim žvakanjem što izaziva dugotrajne halucijacije i snažne izljeve euforije koji mogu trajati satima.

Par na čiju je adresu trebao stići paket takvih gljiva je nakon kriminalističke obrade jučer predan istražnom sucu, uz prijave za posjedovanje i preprodaju opojnih droga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene