Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržani u pritvoru

Iz Osječke pivovare izvukli 6,5 milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave osječke Pivovare i trojica članova Nadzornog odbora zadržani su u pritvoru.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da postoji opravdana  sumnja da su predsjednik uprave Osječke pivovare i trojica članova Nadzornog odbora počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti te protuzakonito pribavili novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministrica uporno brani supruga 'Uvijek je bio uspješan, nadam se da će i ubuduće' Slika nije dostupna Skupština bira članove NO-a U Inu umjesto političara - stručnjaci

>> Uhićen direktor Osječke pivovare

Predsjednik uprave Ivan Komak i članovi Nadzornog odbora, među kojima su njegov sin i kćer, tijekom 2009. i 2010. godine protupravno su isplatili 6,5 milijuna kuna dividendi. Jučer su privedeni kod istražnog suca Županijskog kaznenog centra u Osijeku koji im je odredio pritvor. Peta osoba koja je kazneno prijavljenja nije lišena slobode. Neslužbeno doznajemo da se radi o supruzi Ivana Komaka.

Službenica odsjeka za gospodarski kriminal PU-a Mirta Varga kazala je da zakon o trgovačkim društvima propisuje da se predujam dobiti može isplatiti ako je društvo u prošloj godini poslovalo s dobitkom, a i tada samo do polovice prošlogodišnje dobiti. Objasnila je kako u tome slučaju taj uvjet nije bio ispunjen jer je tvrtka u 2008. poslovala s gubitkom, a dobitak iz 2009. bio je manji od isplaćena predujma dobiti u 2010.

Dodala je kako je istraga djelomice povezana s kaznenom prijavom koju je podnijelo radničko vijeće 'Pivovare' u vezi s isplatom predujma dobiti u 2009., a do podataka za prošlu godinu došlo se kriminalističkom istragom. Varga je napomenula kako se kriminalistička istraga poslovanja trgovačkog društva nastavlja te da je za spomenuta kaznena djela predviđena zatvorska kazna od jedne do deset godina.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podnijelo je danas istražnom sucu osječkoga Županijskog suda istražni zahtjev protiv petero osumnjičenika u slučaju osječke tvrtke 'Pivovara'.

Istražni zahtjev podesen je protiv četiri osobe zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv prvoosumnjičenog i zbog kaznenog djela pranja novca. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene