Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski kriminal

Uhićen direktor Osječke pivovare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila direktora Osječke pivovare zbog sumnje u gospodarski kriminal.

Nekadašnjeg vozača, a danas direktora najstarije hrvatske tvornice piva Ivana Komaka, sami su radnici prijavili da je iz tvornice izvlačio novac. Direktoru osječke Pivovare policija je pokucala na vrata obiteljske kuće. Uz njega je, navodno, privela i tri člana njegove obitelji. Radnici tvornice nisu iznenađeni, kažu da su to i očekivali.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragična nesreća Strava kod Mostara: Muškarca usmrtili njegovi volovi More u japanskom gradu promijenilo boju Ne zove na kupanje VIDEO Neobična pojava šokirala stanovnike! Pogledajte kako je more preko noći postalo crveno

Protiv direktora su podnijeli više od deset kaznenih prijava. Dok je pivovara 'grcala' u gubicima, kažu, isplaćivao si je pozamašne dividende.'On je sebi isplatio predujam dividende od milijun i 100 tisuća kuna, a Zakon o trgovačkim društvima kaže da se dividenda može isplatiti samo ako je tvrtka poslovala pozitivno', rekao je Darko Andrašek, predstavnik radničkog vijeća.

Komaka je prijavio i Hrvatski fond za privatizaciju, zbog protupravnog stjecanja 48 posto dionica tvornice. 'Gospodin Komak raspolaže s većim brojem dionica poduzeća nego što ih je zakosnki mogao imati i to smo prijavili Državnom odvjetništvu', rekao je Anto Bošnjak, predstavnik županijske organizacije Hrvatske udruge sindikata.

Ivan Komak do rata je u Pivovari radio kao vozač kamiona. Vlasnikom je postao prije tri i pol godine i od tada se suočava s valom štrajkova i radničkog nezadovoljstva. 'Kad ljudi nemaju što raditi onda smišljaju neke gluposti, ali ja mislim da je ovo scenarij iz 1992 godine jer im nije uspjelo, 'uzmi ili uništi'', izjavio je Komak u veljači ove godine.

Po kojim kaznenim prijavama radi, policija nije htjela potvrditi. 'Za sada možemo reći da policijska uprava provodi kriminalistička istraživanja i nakon toga ćemo izvijestiti javnost', rekla je Ivana Delaš iz PU osječko-baranjske. Ostane li direktor iza rešetaka, Pivovara neće trpjeti gubitke, kažu radnici. Bio im direktor kriv ili nedužan, samo žele da se priča o privatizaciji i poslovanju tvornice raščisti do kraja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene