Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgrada u izgradnji

Iz Katoličkog doma ukrali luster vrijedan 50.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom proteklog vikenda, u Bibinjama, predio Staro selo, nepoznati je počinitelj iz prostorija Katoličkog doma u izgradnji otuđio ukrasni luster promjera 2 m, vrijedna oko 50 000 kuna. Za lusterom se traga, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava, priopćila je PU zadarska.

Od skupocjenog lustera ostali su samo lanac, krhotine stakla i komadići plastike. 'Nemam jednostavno riječi. Kome bi sad to trebalo i zbog čega bi to netko uzeo', kaže župnik don Ivan.

Pročitajte i ovo Dom Klasje slučaj koji je šokirao hrvatsku Djelatnica koja je zlostavljala djecu u osječkom domu dobila otkaz Tomislav Ramljak Obvezna supervizija Ravnatelj Centra za nestalu djecu i zlostavljanu djecu o slučaju u osječkom domu: "To treba gledati kao incident"

Pune 2 godine bio je na ovom mjestu. Trebao je biti postavljen u obnovljeni Katolički dom. S obzirom na veličinu i težinu župnik sumnja da ga je mogla odnijeti samo jedna osoba. 'Mi ga nismo mogli unijeti redovnim putem uz stube s obzirom da je onaj tjesnjiji dio prostora, onda smo ga digli na konop nas četvorica i unijeli smo ga ovdje gdje ima više prostora i gdje je mogao normalno stati', rekao je.

Ako i policija uhvati počinitelje, luster sasvim sigurno neće naći u jednom komadu. Uništen je u susjednoj prostoriji budućeg doma. Odnesena je samo mesingana konstrukcija.

Svega nekoliko metara udaljenu crkvu don Ivan danju ne zaključava. Iako je na stropu izgledom isti, ali upola manji luster iz nje nikad ništa nije ukradeno. Na kraju mu samo preostaje molitva i nada da se nešto slično više neće dogoditi.




 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene