Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provaljeno u lipnju

Iz karlovačkog kazališta ukradeni kostimi vrijedni 17 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio kostima i scenske opreme, čija je vrijednost procijenjena na sedamnaest tisuća kuna, ukradeno je iz skladišta karlovačkoga Gradskog kazališta 'Zorin doma', priopćila je policija.

Policija je kao moguće vrijeme krađe navela lipanj ove godine, a zamjenik ravnatelja 'Zorin doma' Goran Đurašević rekao je da je u to kazalište provaljeno 24. lipnja, a krađa je otkrivena tek sada jer je inventura skladišta bila kasnije zbog godišnjih odmora.

Pročitajte i ovo Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu" Dom Klasje slučaj koji je šokirao hrvatsku Djelatnica koja je zlostavljala djecu u osječkom domu dobila otkaz

Garderobijerka Anđela Fajt utvrdila je da, u odnosu prema inventuri provedenoj prije šest mjeseci, nedostaje 170 kostima i dijelova scenografije. Goran Đurašević istaknuo je kako za kazalište to nije samo materijalni gubitak, nego mnogo više. Skladište u gradskoj četvrti Gazi odvojeno je od kazališta te, iako je pod lokotom, nije čuvano i nema uvjete kakvo bi trebalo imati.

Po Đuraševićevim riječima, 'Zorin dom' je u Domovinskom ratu ostao bez kostima, rekvizita i scenografije jer je prijašnje skladište bilo na bojišnici u Kamenskom te je u ratu bilo potpuno uništeno i spaljeno. Dodao je kako se u posljednjih desetak godina, a posebice unatrag dvije godine, otkako se kazalište sve više profesionalizira, nabavlja nova oprema pa takvo čuvanje skladišta nije dobro.

Đurašević je rekao kako je na policiji da utvrdi jesu li u lipanjskoj provali kostimi i oprema ukradeni ili je riječ o nečemu drugom. Istaknuo je kako će se učiniti sve da se za 'Zorin dom' pronađe odgovarajuće skladište u zgradi koja se čuva, kojom se koristi ili u zgradi u centru grada. Izrazio je nadu da će tu potrebu, nakon krađe, prepoznati i mjerodavni. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene