Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz Hrvatske pokušao iznijeti prepelice i kulturno dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnom prijelazu Bregana otkriven je 35 godišnji srpski državljanin koji je iz Hrvatske pokušao prokrijumčariti mrtve prepelice i više predmeta neutvrđene starosti i vrijednosti označenih kao kulturno dobro, doznaje se u Carinskoj upravi.

Lovina i arheološki nalazi pronađeni su u kombiju srbijanskih
registracija. Carinici su tijekom redovitog nadzora najprije iza
vozačevog sjedišta otkrili plastičnu vrećicu s 36 mrtvih prepelica, a potom i 28 raznih predmeta neutvrđene starosti i vrijednosti skrivenih u dvije torbe između osobne prtljage.

Pročitajte i ovo Ukradeno 150 papiga - 7 Istraga tapka u mjestu Bizarna krađa na istoku Hrvatske! Iz dvorišta kuće ukradeno 150 papiga: "Lopov mora da je stvarno lud" Istraživanje na otoku Gough Odmor od buke San vam je raditi na nenaseljenom otoku? Možete za 30.000 eura, ali samo ako volite ove životinje

Budući da vozač nije prijavio predmete i nije posjedovao dozvole za izvoz, carinici su mu ih oduzeli i obavijestili nadležna tijela za zaštitu prirodne i kulturne baštine pri Ministarstvu kulture.

Uprava za zaštitu kulturne baštine procijeniti će oduzete predmete i utvrditi njihovu starost i vrijednost, izvijestila je Carinska uprava iz koje dodaju da su o pronađenim predmetima obavijestili zagrebačku policiju te da samo zbog carinskog prekršaja 30-godišnjak može biti kažnjen i s do 100 tisuća kuna za svaki od dva počinjena prekršaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene