Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na graničnom prijelazu Bregana otkriven je 35 godišnji srpski državljanin koji je iz Hrvatske pokušao prokrijumčariti mrtve prepelice i više predmeta neutvrđene starosti i vrijednosti označenih kao kulturno dobro, doznaje se u Carinskoj upravi.


Lovina i arheološki nalazi pronađeni su u kombiju srbijanskih
registracija. Carinici su tijekom redovitog nadzora najprije iza
vozačevog sjedišta otkrili plastičnu vrećicu s 36 mrtvih prepelica, a potom i 28 raznih predmeta neutvrđene starosti i vrijednosti skrivenih u dvije torbe između osobne prtljage.

Vezani članci Ptice Pticama pod hitno treba psihološka pomoć, nitko nije znao da su u takvim problemima Ptičje gnijezdo Na prozoru mu niknulo ptičje gnijezdo, a njegov potez mnogima vratio vjeru u ljude

Budući da vozač nije prijavio predmete i nije posjedovao dozvole za izvoz, carinici su mu ih oduzeli i obavijestili nadležna tijela za zaštitu prirodne i kulturne baštine pri Ministarstvu kulture.

Uprava za zaštitu kulturne baštine procijeniti će oduzete predmete i utvrditi njihovu starost i vrijednost, izvijestila je Carinska uprava iz koje dodaju da su o pronađenim predmetima obavijestili zagrebačku policiju te da samo zbog carinskog prekršaja 30-godišnjak može biti kažnjen i s do 100 tisuća kuna za svaki od dva počinjena prekršaja.