Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivaniševićevoj sestri nakit ukrao vlastiti sin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija je razriješila slučaj teške krađe dragocjenog nakita koji je u petak ujutro ukraden iz stana Srđane Lokice, sestre proslavljenog splitskog tenisača Gorana Ivaniševića.

Odgovorna osoba je privedena i prijavljena, no još se ne zna gdje se nalazi nakit kojeg je vlasnica procjenila na 600.000 eura. Neslužbeno smo doznali da je kradljivac, kako se u početku i pretpostvaljalo, njezin 18-godišnji sin.

Pročitajte i ovo Ukrajinski nakit U Španjolskoj Policija zaplijenila drevni ukrajinski zlatni nakit, vrijedan čak 60 milijuna eura. U krađi je sudjelovao i svećenik Romi i nakit Bogata tradicija Savez Roma pokazao svoje obiteljsko blago, Severina iskreno: "Baš mi je posebna čast"

Prema neslužbenim informacijama, Srđana Lokica je u petak poslijepodne prijavila nestanak dijamantnih naušnica, rubina, dragulja i zlatnine iz svog stana u Spinčićevoj 2D u Ivaniševićevim dvorima na splitskim Firulama. Pretpostavlja da se krađa dogodila između 7.30 i 9.30 sati, a dragocjenosti je procijenila na 600.000 eura.

Policija je odmah zatim prionula očevidu kojim je utvrđeno da nije riječ o provali, već da je očito netko iskoristio trenutak nepažnje ukućana, ili je pak to učinio netko iz obitelji. 

Nestao je pomno probrani nakit pa je i to kriminaliste upućivalo na zaključak da je za krađu odgovoran netko blizak obitelji. Srđana Lokica živi s sinom i dvjema kćerkama, a njezin bivši suprug, nogometni trener Vjekoslav Lokica je trenutačno u Španjolskoj gdje živi s košarkašicom Žanom Lelas.

Navodno je u policiji izjavila da ima razloga sumnjati da je za krađu odgovoran njezin sin. Načelnik ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić potvrdio je informaciju da su priveli osobu za koju sumnjaju da je izvršila krađu.

- Mogu vam samo potvrditi događaj te reći da je pronađen počinitelj protiv kojeg će biti podnesena kaznena prijava zbog teške krađe i to redovnim putem. Riječ je o 18-godišnjaku iz Splita, kriminalistička obrada je u tijeku i provode se obavijesni razgovori kojima se utvrđuje gdje je ukradeni nakit završio. 

Javnost nismo upoznavali s događajem, poštujući želju oštećene, pa shodno tome vam ne možemo potvrditi ni identitet oštećene stranke kojim raspolažete, već samo događaj - izjavio je Ćurić, a na  izravni upit da li je riječ o njezinu sinu ili o nekom njemu bliskom, Ćurić nije želio odgovoriti.

Srđana Lokica je odbijala svaki kontakt s novinarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene