Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pola godine od događaja

Istraga protiv ravnateljice bjelovarskog Doma za starije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo pola godine nakon požara u kojemu je poginulo petero štićenika bjelovarskoga Doma za starije i nemoćne, a nekoliko ih je ozlijeđeno, pokrenuta je istraga protiv njegove ravnateljice Draženke Habdije.

Tragedija se dogodila 7. listopada prošle godine kada je grom udario u obiteljsku kuću u koju je osumnjičena 50-godišnja ravnateljica bez znanja mjerodavnih institucija premjestila 20-ak štićenika Doma za starije i nemoćne Moj mir.

Istragu je pokrenulo bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo koje ravnateljicu tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Više od 1200 motorista obilježili Praznik rada održavanjem tradicionalne Budnice proslava praznika rada Buka 1200 motora probudila Bjelovarčane: "Ovo je prekrasno"

>> Grom udario u umirovljenički dom: Četvero mrtvih i desetak ozlijeđenih

Sumnja se da je bez potrebnih odobrenja mjerodavnog tijela štićenike doma iz Šufflayeve ulice premjestila u prostorije svoje obiteljske kuće u Ulici Ozane Kotorske znajući da kuća ne zadovoljava propise za smještaj štićenika ni propisane uvjete za zaštitu od požara.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi provelo je nadzor odmah nakon tragedije te je utvrdilo kako je riječ o ilegalnoj lokaciji koja nije upisana u registar. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene