Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedena istraga

Uhvaćeni na djelu u Istri: U plastičnim kantama prevozili više od 200 kg morskih krastavaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinjska policija uhvatila je dvojicu muškaraca s više od 200 kilograma morskih krastavaca. Proveli su istragu.

Rovinjska je policija dovršila krim istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 46 i 38 godina. Uhvaćeni su s više od 200 kilograma morskih trpova, ronilačkom opremom i bocama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radnici se šokirali Pronađeni ljudski kosturi, na jednom i dijelovi odjeće Ilustracija - najam stana u Rovinju U Rovinju Prevaren prilikom najma stana: Uzeo mu stotine eura pa prekinuo svaki kontakt

Policija je dvojicu zatekla u subotu oko 17 sati u blizini tvrđave Fort Forno kod Bala. U prtljažniku BMW-a pulskih registracijskih oznaka prevozili su 12 kanti s ukupno 205,4 kilograma morskih trpova.

Protiv njih se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku i obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o morskom ribarstvu nadležnoj inspekciji, javlja policija.

Morski trpovi, znani i kao morski krastavci imaju važnu ulogu u očuvanju stabilnosti ekosustava, no često su na meti krivolovoca jer kao gastronomske delicije postižu visoku cijenu, a posebno su traženi na azijskom tržištu. Cijena kilograma može dosegnuti i do vrtoglavih 20.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene