Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Inženjer Hrvatskih voda osumnjičen za zlouporabu dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je zatražio istragu protiv 53-godišnjeg inženjera Hrvatskih voda kojega sumnjiči da je izdavanje vodopravne dozvole jednoj bjelovarskoj tvrtci uvjetovao ugovaranjem posla s tvrtkom kojoj je na čelu njegova supruga.

Samostalni inženjer Vodnogospodarskog odjela za vodno područje sliva Save prijavljen je zbog zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti, a u istražnom zahtjevu podnesenom Županijskom sudu u Zagrebu nije predloženo njegovo pritvaranje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štetan projekt Njemačka TV o korupciji u Hrvatskim vodama: 'Mutna Sava krije mutne poslove' Slika nije dostupna Osigurao im poslove USKOK istražuje direktora Hrvatskih voda zbog puta u Namibiju

USKOK ga sumnjiči da je lani, kao ovlaštena osoba za izdavanje vodopravnih suglasnosti i dozvola, od direktora jedne bjelovarske tvrtke tražio da mu tehničku dokumentaciju i ispitivanje obavi tvrtka u kojoj je direktorica njegova supruga. 

Osumnjičeni je navodno zaprijetio da će u suprotnom biti problema s izdavanjem dozvole, pa je "ucijenjeni" direktor na kraju i angažirao tu tvrtku da provede određena ispitivanja i izradi tehničku dokumentaciju, iako je takvu dokumentaciju već posjedovao.

Za tu je uslugu, od svibnja do prosinca 2005., platio oko 20.000 kuna, a osumnjičeni inženjer mu je potom u veljači ove godine izdao vodopravnu dozvolu.

U USKOK-u i Županijskom sudu nije se mogao doznati identitet osumnjičenog 53-godišnjaka.

Za zlouporabu obavljanja dužnosti državne vlasti predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene