Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaradio' kaznenu prijavu

Imotski: 16-godišnjak se pred prijateljima igrao strojnicom i ispalio rafal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokazujući prijateljima u svojoj kući automatsku pušku 16-godišnji Imoćanin umalo je izazvao tragediju jer je strojnica ispalila rafal pa iako nije bilo ozlijeđenih mladić je 'zaradio' kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost.

Policija je izvijestila da je u subotnjoj noći, oko 22.30 sati, 16-godišnjak u obiteljskoj kući gdje stanuje pokazivao automatsku pušku trojici prijatelja u dobi od 15 do 17 godina. U jednom trenutku puška je ispalila rafal u pod i srećom nitko od prisutnih maloljetnika nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Odmah nakon događaja policija je pretražila kuću i pronašla automatsku pušku s više komada streljiva kalibra 45 milimetara. Još se ne zna tko je ilegalni vlasnik puške za koju se ne može dobiti dozvola za posjedovanje.

Policija apelira: 'Ne odbacujte oružje uokolo, već javite policiji!'

Policiji kažu da još utvrđuju sve okolnosti događaja te da će protiv maloljetnika nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež podnijeti kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Još jednom upozoravaju građane koji kod kuće posjeduju oružje da za dragovoljnu predaju nazovu 192 ili da se jave u najbližu policijsku postaju. Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, napominju u splitskoj policiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene