Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nitko od ukućana i susjeda nije primijetio zlostavljanje. 72-godišnjak je uhićen nakon što je njegova druga kći policiji prijavila zlostavljanje tada 46-godišnje sestre s teškoćama u razvoju.


Na zadarskom Općinskom sudu na zatvor od 5 godina osuđen je 'hrvatski Fritzl'. Slučaj je dospio u javnost prije nešto više od pola godine nakon informacije da je policija u mjestu kraj Zadra uhitila starca pod sumnjom da je godinama silovao svoju tada 46-godišnju kćer.

Vezani članci Ireland Baldwin (Foto: Instagram) Pogledajte kako je slavni glumac reagirao na fotografiju svoje kćeri u mikro tangicama Adele (Foto: Profimedia) Ona na svom računu ima milijune, ali njezin otac i dalje radi kao dostavljač

Sve je navodno počelo dok je obitelj još živjela u inozemstvu, a da otac zlostavlja kćerku nitko nije posumnjao ni kada su došli u malo mjesto pored Zadra, piše Večernji. 72-godišnjak je uhićen polovicom svibnja 2011. godine, nakon što je njegova druga kći policiji prijavila zlostavljanje sestre. Ni to, ali ni nagađanja da je o zlostavljanju znala još i majka, policija nije željela potvrditi. Ostao je tajan i identitet oca zlostavljača i žrtve, te je suđenje bilo tajno.

Okrivljeni je kriv što je od 1992. godine do 9. svibnja 2011. kao otac oštećenice koristio duševnu zaostalost svoje kćeri i silovao je. Počinio je dva kaznena djela: kazneno djelo spolnog odnosa s nemoćnom osobom i kazneno djelo rodoskvrnuća, rečeno je u objavi presude, piše Večernji.