Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajno suđenje

'Hrvatski Fritzl' dobio 5 godina zatvora: 19 godina silovao kćerku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nitko od ukućana i susjeda nije primijetio zlostavljanje. 72-godišnjak je uhićen nakon što je njegova druga kći policiji prijavila zlostavljanje tada 46-godišnje sestre s teškoćama u razvoju.

Na zadarskom Općinskom sudu na zatvor od 5 godina osuđen je 'hrvatski Fritzl'. Slučaj je dospio u javnost prije nešto više od pola godine nakon informacije da je policija u mjestu kraj Zadra uhitila starca pod sumnjom da je godinama silovao svoju tada 46-godišnju kćer.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Slika nije dostupna Užas Otac silovao i ubio trudnu kćer (17) jer se udala bez njegovog pristanka

Sve je navodno počelo dok je obitelj još živjela u inozemstvu, a da otac zlostavlja kćerku nitko nije posumnjao ni kada su došli u malo mjesto pored Zadra, piše Večernji. 72-godišnjak je uhićen polovicom svibnja 2011. godine, nakon što je njegova druga kći policiji prijavila zlostavljanje sestre. Ni to, ali ni nagađanja da je o zlostavljanju znala još i majka, policija nije željela potvrditi. Ostao je tajan i identitet oca zlostavljača i žrtve, te je suđenje bilo tajno.

Okrivljeni je kriv što je od 1992. godine do 9. svibnja 2011. kao otac oštećenice koristio duševnu zaostalost svoje kćeri i silovao je. Počinio je dva kaznena djela: kazneno djelo spolnog odnosa s nemoćnom osobom i kazneno djelo rodoskvrnuća, rečeno je u objavi presude, piše Večernji.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene