Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLOMIO JOJ SRCE

Hrvatica se zaljubila u turskog glumca: Nije ni sanjala da će se naći u središtu najgore sapunice

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Umaška policija istražuje slučaj prijevare 49-godišnje žene koja je oštećena za više tisuća eura.

Žena z Pule mislila je da se dopisuje s turskim glumcem. Ostala je bez 10.000 eura. Preko aplikacije na društvenoj mreži upoznala je muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac te se neko vrijeme s njim dopisivala, piše PU istarska.

Nakon što je muškarac zadobio njezino povjerenje, zatražio ju je da mu uplati novac, obećavajući joj ljubav. U razdoblju od 6. prosinca prošle godine do 25. siječnja ove godine oštećena mu je na nekoliko računa uplatila više od 10.000 eura, a shvatila je da je prevarena kada joj se s lažne e-adrese navodno javio FBI sa zahtjevom za daljnju uplatu novčanih sredstava te je događaj prijavila policiji, piše policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija POLICIJA UPOZORAVA Dobili ste mail o povratu poreza? Pripazite na nekoliko detalja kako vas ne bi prevarili

Pročitajte i ovo Pismo VAŽNO UPOZORENJE Nigerijska prijevara: Građani starije životne dobi, pripazite, policija savjetuje što nikako ne smijete učiniti

"Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama preko interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav", dodaje se.

Ilustracija Ilustracija (Foto: Pu istarska)

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara u komunikaciji iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njezino povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene