Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pao' u Dominikanskoj Republici

Hrvat uhićen s četiri kg kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
B. H., državljanin RH, uhićen je početkom lipnja u Dominikanskoj Republici s čak 3,6 kilograma kokaina. Drogu je pokušao prokrijumčariti u dvostrukom dnu kovčega koji je ponio sa sobom na let za Madrid.

Bio je nervozan pa su službenici na aerodromu pretražili njegovu prtljagu. Premda nalaz rendgena nije upućivao na krijumčarenje, prtljagu su pregledali inspektori dominikanske agencije za suzbijanje droge, a B. H. je zadržan i ispitan. Istražitelje najviše zanima kome je bila namijenjena droga koju je B. H. namjeravao dopremiti do Beča, piše El Metro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

B.H. je prevezen u zatvor Najayo u San Cristóbalu. Forenzička analiza u laboratoriju utvrdila je da je B. H. krijumčario kokain visoke čistoće. U zemlju je ušao kao turist, no zapravo je bio 'mula' za velike i još uvijek neimenovane trgovce bijelim prahom. Nekoliko dana kasnije na istom je aerodromu Las Americas uhićen i državljanin Poljske koji je također putovao za Madrid. Artur Jan Bokoski drogu je prenosio u malim paketićima koje je progutao. Nakon uhićenja, izbacio je 58 paketića kokaina.

Dominikaske službe pojačale su kontrole na aerodromima i provjeravaju svaku osobu koja im se učini sumnjivom. Osoblje je posebno educirano da prepoznaje mule; osobe koje pokušavaju prokrijumčariti drogu u probavnom traktu, skrivenu na tijelu ili u prtljazi. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene