Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horvatinčić kazneno prijavljen

Corriere della Sera: Zaustavite pirata s mora koji je već ubijao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni talijanski list Corriere della Sera Horvatinčića naziva 'Piratom s mora koji je već ubijao i treba ga zaustaviti'.

U tekstu por tim naslovom list piše o prošloj nesreći 1980. godine kad je poduzetnik pobjegao s mjesta nesreće nakon što je usmrtio jednu osobu, a drugu teško ozlijedio. Radilo se o majci i kćeri. Pišu kako je Horvatinčić bio osuđen na dvije godine uvjetno no da obitelj nije prihvatila takvu kaznu pa su podnijeli privatnu tužbu protiv njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrda iz Ministarstva Horvatinčićeva jahta nije bila registrirana, zadnji tehnički 2008! Slika nije dostupna Gotov nalaz obdukcije 'Smrt Talijana je nastupila trenutno, Horvatinčić im nije mogao pomoći'

'No, s vremenom se Horvatinčić sveviše bogatio baveći se ugostiteljstvom i nekretninama', piše list.

Policija je izvijestila da je Horvatinčić kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće sa smrnom posljedicom.Nakon sudara jedrilice i glisera Tome Horvatinčića policiji su u dolasku do mjesta nesreće pomogli djelatnici marine Kremek. Direktor marine rekao je da su unesrećenima odmah pohitali u pomoć te da su policiji ustupili svoje gumenjake. Zaposlenici marine koji su bili na mjestu događaja rekli su kako su Tomislav Horvatinčić i njegova pratnja bili vidno preplašeni i uznemireni te da su bili šutljivi.

Podsjetimo, u nesreći je poginulo dvoje Talijana, muškarac i žena, koje su policijski ronioci pronašli u moru. Od njih dvoje identificiran je samo muškarac.

Sin poginulog, 26-godišnji Talijan Frederico Salpietro, danas bi trebao doći u primoštensku marinu. On je navodno stigao u Šibenik te se očekuje njegov dolazak u Primošten.

Državni tajnik za more, kap. Mario Babić za Novi list je rekao da neće prejudicirati istragu, ali da može osobno odmah sada reći da su neke stvari ovdje bile apsolutno nedopustive.

'Prije svega je riječ o tome da Horvatinčić nije smio glisirati na 200 metara od obale što pokazuju satelitski snimci, dok će brzina tek biti vještačena, iako je vjerojatno bila riječ o glisiranju. Na toj poziciji nije smio biti uključen ni auto-pilot, jer je u moru moglo biti i kupača. Ne vidim što je on na kraju imao mahati drugoj jedrilici, da je isključio motor brod bi stao gotovo odmah i ništa se vjerojatno nije dogodilo. Sve je to u najmanju ruku čudno i nelogično i osobno smatram da je riječ o bahatosti i neodgovornosti Tome Horvatinčića, a je li tako utvrdit će se u postupku istrage, kazao je Babić.

Tomislavu Horvatinčiću sudac istrage je odredio 48-satno zadržavanje, a policija je danas izvijestila da je Horvatinčić kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće sa smrnom posljedicom.

Po riječima glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Marice Kosor tijekom sljedeća dva dana prikupljat će se se dodatni dokazi, nakon čega će istražni sudac odlučiti hoće li zagrebačkog poduzetnika pustiti na slobodu ili će mu produžiti pritvor zbog mogućnosti utjecanja na istragu i svjedoke.

Od kapetana šibenske Lučke kapetanije Šibenik i predstavnika Istražnog povjerenstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Borisa Seljanovskog doznaje se da Horvatinčić neće biti ispitan pred tim povjerenstvom jer je policijskom istragom utvrđena osnovana sumnja da je skrivio nesreću, pa to djelo više nije klasificirano kao prekršaj kojim bi se bavilo istražno povjerenstvo.

Povjerenstvo mora utvrditi zašto je i u kojim okolnostima došlo do nesreće, pojašnjava Seljanovski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene