Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz jame duboke dva metra HGSS je izvukao 89-godišnju ženu koja je ondje upala. Napominju kako je sreća da je pronađena u jednom danu jer je već sljedeći dan ishod mogao biti drugačiji s obzirom na zahlađenje i nevrijeme.


U potragu za nestalom 89-godišnjakinjom na području Kljaka kod Čavoglava, jučer se osim policije uključilo i 15 članova HGSS-a. Nestala je žena upala u jamu nakon obilaska njive koja je nekoliko kilometara udaljena od njenog doma.

Vezani članci Ante Jukić iz Hrvatske gorske službe spašavanja Split Voditelj potrage za nestalim mladićem otkrio nove detalje: ''Pronašli smo odjeću. Želja mu je bila da prepliva jezero'' HGSS upozorava: Turisti neoprezni, priroda opasna - 7 HGSS ih moli, ali oni se i dalje oglušuju. I reporterka Dnevnika Nove TV naišla na nekoliko neadekvatno opremljenih turista: "Nismo imali ništa drugo"

No, kako se nije vraćala kući, pozvana je pomoć. Akcija je okončana sretnim završetkom. 89-godišnjakinja je pronađena u jami dubokoj dva metra, 20 metara udaljenoj uz put kojim se kretala.

>> Deset HGSS-ovaca spasilo trudnicu s bolovima u trbuhu!

'Starica je bila presretna što smo je našli. Ležala je u velikoj nakapnici vode, te joj je osim tijela i pola glave bilo u vodi. Starica je imala sreću da je brzo pronađena, jer već sutra bi ishod mogao biti drugačiji s obzirom na zahlađenje i nevrijeme koje trenutno vlada ovim područjem', priopćio je HGSS.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook