Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasilo se ministarstvo

VIDEO Drama na moru, brod se nasukao na stijene otoka Šipana: "U brodskim spremnicima 1000 litara goriva"

Izletnički brod nasukan je na otok Šipan, nema stradalih i ozlijeđenih ni onečišćenja mora, javljaju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

More je prodrlo u brod koji se u srijedu ujutro nasukao kod otoka Šipana. Plovilo je polako tonulo.

Na intervenciju je izašlo jedno plovilo s tri člana posade JVP-a Dubrovački vatrogasci te JVP-a Dubrovačko primorje i Lučka kapetanija Dubrovnik.

Na snimci se vidi kako je brod nasukan na stijene, a stražnji mu je dio potonuo. 

Oglasilo se ministarstvo

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nasukanju izletničkog broda na obalu otoka Šipan. Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvršili su i hitne medicinske prijevoze, kojima su spašene dvije pacijentice u kritičnom stanju.

Dojava o pomorskoj nesreći izletničkog broda zaprimljena je u MRCC Rijeka u srijedu u 10:50 izravno od voditelja, ujedno vlasnika broda, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva i Pomorska i aerodromska policija Dubrovnik, navode u priopćenju iz ministarstva.

20 putnika i pet članova posade

Na poziciji nasukanja, sa sjeveroistočne strane otoka Šipana zatečen je izletnički brod imena "MIRABELA", duljine trupa 24,8 metara, bez posade i putnika, koji su pravovremeno evakuirani prekrcajem na druga plovila u blizini.

Pročitajte i ovo Policija Naložena obdukcija U parku u Rovinju pronađena mrtva žena, policija utvrđuje uzrok

U okviru preliminarnog očevida koji se provodi na mjestu nesreće utvrđeno je da se brod većim dijelom trupa nasukao na obalu, dok je krmeni dio ispod razine mora. Izuzetim izjavama posade i putnika te administrativnim nadzorom u okviru očevida, ustanovljeno je da se u trenutku nesreće na brodu nalazilo 20 putnika i pet članova posade, među kojima, srećom, nema stradalih i ozlijeđenih.

Brod djelomično potopljen

Iako je brod djelomično potopljen krmenim dijelom ispod razine mora te je u brodskim spremnicima preostalo oko 1000 litara pogonskog goriva tipa plavi diesel, za sada nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša istjecanjem goriva ili drugih polutanata.

Temeljem dopuštenja LK Dubrovnik, vlasnik broda angažirao je ronilački tim, koji pregledava trup ispod razine mora, a dovršetkom svih potrebnih radnji Lučka kapetanija Dubrovnik izreći će vlasniku nalog za komercijalno odsukavanje i tegalj broda na određenu lokaciju, gdje će se nastaviti s očevidnim radnjama o uzrocima ove pomorske nesreće.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene