Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uhićeni u antikorupcijskoj akciji "Gruntovec" privedeni si jutros u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda, gdje bi ih trebao ispitati dežurni sudac.


Osumnjičeni za primanje i davanje mita u zagrebačkoj i zaprešićkoj gruntovnici u 8 sati dovedeni su u zgradu suda na Zrinjevcu nakon dvodnevne kriminalističke obrade i ispitivanja u policiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Labin: Mesarskom satarom na policajce Slika nije dostupna Senj: Pijani muškarac nožem teško ozlijedio mladića

Od glasnogovornika suda Krešimira Devčića doznaje se da je prijavljeno 26 osoba, a na sud ih je dovedeno 21, među kojima i trojica zagrebačkih odvjetnika Alen Blagajac, Anđelo Miloš i Davor Radaković, nekolicina sudskih referenata zagrebačke i zaprešićke gruntovnice, jedan službenik izvanparničnog odjela Općinskog suda u Zagrebu, djelatnik Državnog odvjetništva i desetak stranaka u zemljišno-knjižnim postupcima, odnosno građana koji su davali mito.

Oni bi pred dežurnim istražnim sucem trebali iznijeti obranu nakon čega će se odlučiti hoće li ih se zadržati ili pustiti na slobodu.

Devčić je izjavio da će predmet najvjerojatnije preuzeti
istražni sudac Zoran Luburić.

Akcija "Gruntovec" pokrenuta je prije godinu dana, a vrhunac je doživjela prekjučer, kad je 70-ak policajaca gotovo istodobno u ranim jutarnjim satima uhitila 22 osobe, a naknadno i ostale osumnjičene. 

Uhićeni se terete za primanje i davanje mita i protuzakonito
posredovanje.