Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj prijavio policiji

Gradonačelniku ukrali psa, a potom ga ucjenjivali: 'Daj nam pišljivih 100 eura za informacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelniku grada Čakovca, Stjepanu Kovaču, ukraden je pas.

Sve učestalije krađe s kojima se bore stanovnici sjevera, na svojoj je koži osjetio i gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač kojem je u srijedu navečer, iz obiteljske kuće, nestao jednogodišnji francuski buldog.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura" Ilustracija Pala uhićenja Policija ušla u stan zbog krađe psa, ali dočekao ih je šokantan prizor

'Kao i sve večeri prije spavanja, djeca su dozivala psa, no nije se oglasio. Jednostavno je nestao. Naravno, pomislili smo da je odlutao te smo pretražili cijeli kvart' rekao je gradonačelnik Kovač za emeđimurje.

'Djeca su mi jako vezana za tog psa, te sam drugi dan ujutro krenuo dati oglas preko radio postaja', kazao je Kovač kojeg je kasnije susjed upozorio da kvartom operiraju kradljivci te da je moguće da su ga oni odnijeli.

Pokušao ukrasti kondome u vrijednosti 2.000 kuna, uhvatio ga zaštitar

Na koncu je ipak doznao da je pas uistinu ukraden te da je završio u romskom naselju u Pribislavcu.

Tamošnji mještani su mu čak ponudili i informacije kod koga se pas nalazi, ali samo uz plaćanje novčane naknade. Štoviše, kad su saznali kome je pas ukraden, 'cijena informacije' je porasla s 50 na 100 eura. Gradonačelnik je cijeli slučaj prijavio policiji.

Ubrzo je pas pronađen u Maloj Subotici, kamo su ga, kako su kazali stanovnici naselja, kradljivci odvezli kada su shvatili kome su ga ukrali. Životinja je imala vidljive ozljede nastale zlostavljanjem, te su je odmah odveli veterinaru.

'Bitno je da je pas sa nama i da su djeca su sretna . Nakon ove prave drame, shvatio sam koliko smo svi mi zapravo nemoćni i da će tek dobra volja kradljivca, a ne plaćenih 50 ili, kako mi je jedan od "informatora" dobacio, pišljivih 100 eura, neće vratiti psa', ispričao je Kovač.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene