Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije zemljištem

Gradonačelnik Karlovca kazneno prijavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač i voditelj akcije 'Stop korupciji' Domagoj Švegar predao je karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Damira Jelića, njegova susjeda Vladimira Severa i nepoznate odgovorne osobe stručnih služba grada Karlovca za pogodovanje Severu pri prodaji gradskog zemljišta u naselju Grabriku.

Ta prijava je već predana i DORH-u u Zagrebu. Švegar očekuje pokretanje službene istrage o tragu novca i potom kazneni postupak kako bi osumnjičenici bili kažnjeni po zakonu, a gradu Karlovcu nadoknađena višemilijunska materijalna šteta, kazao je u izjavi za medije ispred sudske zgrade odmah nakon predaje prijave. Smatramo da postoji osnovana sumnja da su odgovorne osobe u gradu Karlovcu s Jelićem na čelu pogodovale Severu, odnosno njegovoj tvrtki Centar gradnja d.o.o., te mu omogućile kupnju spomenuta zemljišta po cijeni znatno nižoj od stvarne, čime je, kazao je, gradski proračun oštećen za više milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uručena i promaknuća Svečana akademija povodom Dana pobjede, Krstičević: "Oluja je kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu" Slika nije dostupna Prekršio statut Kajin je i službeno izbrisan iz evidencije članstva IDS-a

>> Karlovački SDP kazneno prijavio grad Karlovac

Novinarima je pokazao dokumentaciju po kojoj je Sever tvrtku Centar gradnja d.o.o. osnovao u veljači 2008., samo tjedan dana prije nego je objavljen natječaj u Karlovačkom tjedniku, uz temeljni kapital od 20 tisuća kuna, a prodao ju je nakon tri mjeseca za 16 milijuna kuna i to prije nego je gradu tvrtka platila 8,8 milijuna kuna za zemljište. (Hina)





 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene