Fotografije pljačkašice s videonadzora (Foto: PUZ)
Fotografije pljačkašice s videonadzora (Foto: PUZ) Foto: PUZ

Građani su pomogli policiji i otkrili tko je pljačkašica koja je dvije godine harala po zagrebačkim kioscima i benzinskim postajama.


Serijsku pljačkašicu Mateu P. (33), koju policija sumnjiči da je u Zagrebu opljačkala 12 benzinskih postaja i kioska "zaradivši" tako oko 38 tisuća kuna, prije pet dana uhvatili su građani dok je pljačkala jedan kiosk na Aveniji Marina Držića.

Vezani članci Novi potres u Zagrebu Novo slabije podrhtavanje: Zagrepčane u ponedjeljak ujutro zatreslo 2,1 po Richteru Kriminalist Željko Cvrtila Pogledajte snimku filmske pljačke i analizu uglednog kriminalista: "Zaštitarska služba je totalno podbacila"

Navodno je već na ispitivanju u policiji u suzama sve priznala, piše Jutarnji list.

Zagrebačka pljačkašica dosad nije osuđivana, nije u braku i nema djece. Jutarnji list doznaje kako je povremeno radila na razvrstavanju otpada, a novac koji je krala prijeteći plastičnim pištoljem trošila je na svakodnevne potrebe tvrdeći da su joj motiv bile "teške materijalne prilike".

Pljačkati je počela još u rujnu 2016. godine, no policija ju nije uspijevala uhvatiti niti je ikada bila zavedena u njihovoj evidenciji, sve dok nije "pala" posve slučajno tijekom posljednje pljačke.