Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gotovo 1.500 komada ilegalnog oružja prikupljeno u akciji policije i UNDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji "Manje oružja - manje tragedija" koji su policija i UN-ov Program za razvoj (UNDP) provodili od početka rujna 2007. do kraja ožujka ove godine prikupljeno je gotovo 1.500 komada dugog i kratkog oružja, doznaje se u MUP-u.

Poruka o opasnosti oružja pronesena je u promidžbeno-edukacijskoj akciji kroz 20 hrvatskih gradova.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Uz "veleposlanike" akcije, Joška Lokasa i Jelenu Radan, koja je s grupom Meritas skladala i izvela pjesmu "Čudesan svijet", u akciji je aktivno sudjelovala i Udruga umirovljenika MUP-a te Udruga branitelja "Tvrđava Knin". Akciju su, uz predstavnike lokalnih vlasti, podržali i mnogi poznati umjetnici, dodaju u MUP-u.

Uz 1.500 komada dugog i kratkog oružja, među kojima čak 613 komada automatskog, u akciji je prikupljeno više od 13.500 minsko-eksplozivnih sredstva, 55.000 komada strjeljiva za dugo i kratko oružje te 450 kilograma raznog eksploziva.

Građani su tijekom od 1. rujna 2007. do 29. veljače 2008. predali gotovo dvije tisuće zahtjeva za legalizaciju raznih vrsta dugog i kratkog oružja, kažu u MUP-u iz kojega podsjećaju da građani i dalje, prema odredbama novog Zakon o oružju, mogu dragovoljno predati oružje bez sankcija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene