Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je 65-godišnjakinja osumnjičena da je tijekom više godina od niza starijih i nemoćnih osoba otuđila oko milijun i pol kuna. Prvo bi se s njima sprijateljila, a zatim posuđivala novac koji im nikad ne bi vratila.


U nastavku istrage nad 65-godišnjakinjom osumnjičenom za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava na štetu starijih osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kriminalistička policija utvrdila je da je ona počinila kazneno djelo prijevare i jednu stariju osobu oštetila oko 500 tisuća kuna, što je dosad više od milijun i pol kuna.

>> Predstavljala se kao stručnjakinja za legalizaciju i varala ljude

Vezani članci Srednjoškolski đački dom u Zadru Smijenjen ravnatelj zadarskog đačkog doma: Kazneno prijavljen jer je privatno naplaćivao karantenski smještaj u domu Tisuće kuna Putem lažnih edukacija i osposobljavnaja zaposlenika direktor u četiri godine u džep "pospremio" više od 1,6 milijuna kuna

U posljednjih nekoliko godina osumnjičena je da je kaznena djela počinila tako što je dolazila u privatne kuće ili stanove starijih i nemoćnih ljudi koji su tražili pomoć u obavljanju kućanskih poslova. Nakon što bi stekla njihovo povjerenje, od njih je posuđivala novac koji im nikad nije vratila.

Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičena tako stekla protupravnu imovinsku korist veću od milijun i 500 tisuća kuna.

Protiv 65-godišnjakinje će se mjerodavnome državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook