Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorila isprave

Godinama varala starije i nemoćne, uzela im milijun i pol kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je 65-godišnjakinja osumnjičena da je tijekom više godina od niza starijih i nemoćnih osoba otuđila oko milijun i pol kuna. Prvo bi se s njima sprijateljila, a zatim posuđivala novac koji im nikad ne bi vratila.

U nastavku istrage nad 65-godišnjakinjom osumnjičenom za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava na štetu starijih osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kriminalistička policija utvrdila je da je ona počinila kazneno djelo prijevare i jednu stariju osobu oštetila oko 500 tisuća kuna, što je dosad više od milijun i pol kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Ilustracija Prirodna smrt ili...? Jezivo otkriće u škrinji nakon dvije godine: "Bio mi je prijatelj... Bilo mi je teško rastati se od njega''

>> Predstavljala se kao stručnjakinja za legalizaciju i varala ljude

U posljednjih nekoliko godina osumnjičena je da je kaznena djela počinila tako što je dolazila u privatne kuće ili stanove starijih i nemoćnih ljudi koji su tražili pomoć u obavljanju kućanskih poslova. Nakon što bi stekla njihovo povjerenje, od njih je posuđivala novac koji im nikad nije vratila.

Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičena tako stekla protupravnu imovinsku korist veću od milijun i 500 tisuća kuna.

Protiv 65-godišnjakinje će se mjerodavnome državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi za više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene