Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu 50 godina

Završilo pripremno ročište za Filipa Zavadlava, njegov odvjetnik tvrdi: "Popunio se, nije više ispijen i čisto dobro izgleda"

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: DNEVNIK.hr Branko Šerić Branko Šerić Foto: DNEVNIK.hr Sutra počinje suđenje Filipu Zavadlavu - 1 Sutra počinje suđenje Filipu Zavadlavu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sutra počinje suđenje Filipu Zavadlavu - 3 Sutra počinje suđenje Filipu Zavadlavu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sutra počinje suđenje Filipu Zavadlavu - 2 Galerija 1/6 >>
Filipu Zavadlavu, koji je 11. siječnja u Splitu ubio troje ljudi, danas je, pripremnim ročištem, počelo suđenje. Na sud je došao iz zatvora u Gospiću.

Na Županijskom sudu u Splitu danas u 9 sati održalo se pripremno ročište na suđenju Filipu Zavadlavu. Bilo je zatvoreno za javnost. Na ročištu su se dogovarali tehnički aspekti suđenja, poput izvođenja svjedoka i dokaza. 

Pročitajte i ovo Završeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo - 3 završeno suđenje FOTO Zavadlav opet pokušao prekinuti ročište: "Moja ruka nije potegla obarač" - objavljeno kada će biti presuda Filip Zavadlav nastavak suđenja VIDEO Incident na sudu: Zavadlav prekidao sutkinju i prigovarao joj pa ga je izbacila iz sudnice

Odvjetnik Branko Šerić rekao je da su Zavadlava suočili s optužnicom.

"Jednostavno je odšutio. Državno odvjetništvo priložilo je čitav niz dokaza i neka 22 ili 23 svjedoka", rekao je Šerić, pišu 24sata.

Rasprava je određena za 12. i 13. kolovoza. Na pitanje očekuje li incidente tijekom suđenja, Šerić je rekao da je teško predviđati.

"Filip se osjeća dobro, razgovarao sam s njim prije ovog pripremnog ročišta. Bilo je jako važno da posluša moje instrukcije, sve se svodilo na to da zadrži mirnoću, da bude miran. Popunio se, nije više ispijen i čisto dobro izgleda", rekao je Šerić za 24sata.

Filip Zavadlav pod jakim policijskim osiguranjem iz zatvora u Gospiću stigao je u Split, gotovo šest mjeseci nakon krvavog pohoda po Splitu, gdje je usred bijela dana ubio troje ljudi. 

Županijsko državno odvjetništvo tereti ga da je 11. siječnja s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Uhićen je iste večeri i odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb.

Ako se Zavadlavu dokaže krivnja, prijeti mu i do 50 godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene