Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pratnji odvjetnika

Došetao u Remetinec i predao se policiji: Pritvoren jedan od šefova Zemunskog klana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipa Koraća mediji su prozvali jednim od šefova Zemunskog klana, a povezuju ga i s vrhom crnogorskog Škaljarskog klana.

Korać se od utorka nalazi u Remetincu gdje se predao policiji u pratnji odvjetnika. Protiv njega se u tajnosti vodi kazneni postupak zbog krivotvorenja putovnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Filip Korać Pao jedan od vođa balkanskog podzemlja: Prošle godine ušetao je u Remetinec, slali su mu poruke na leševima Hitna pomoć Podrška kolegi Vozači hitne idu pred Remetinec. Kolegama koji ne mogu s njima poručili: "Upalite sirene na 30 sekundi za 30 dana zatvora"

Istražne radnje pokrenute su zbog toga što je Korać posjedovao hrvatsku putovnicu, a istražni zatvor određen mu je u tajnosti u odsutnosti. Hrvatska je za njim raspisala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog.

Korać je, iako se sve odvijalo u tajnosti, doznao za to i u pratnji odvjetnika Gordana Pregleja došao pred Remetinec nakon čega je pritvoren, piše Jutarnji list.

Koraća mediji u susjednim zemljama povezuju uz obračune dvaju klanova - Škaljara i Kavčana, u kojima je ubijeno više desetaka osoba diljem svijeta.

Srbija je protiv Koraća pokrenula postupak zbog poticanja na ubojstvo, no on je obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Tko je Filip Korać?

Nova.rs navodi kako se radi o osobi od najvećeg povjerenja Luke Bojovića, vođe Zemunskog klana koji u španjolskom zatvoru služi kaznu već deset godina. Bojović je i jedan od najvećih neprijatelja Kavačkog klana.

Zna se da su Bojović i Korać vrlo bliski. Filip Korać je nosio i kovčeg na sahrani Lukinog rođenog brata Nikole, kojega su ubili pripadnici suparničkog klana porodice Šaranović 29. travnja 2013. godine.

Navodno je potpuno odan svom prijatelju i šefu Luki Bojoviću, a njihova grupa je bliska Škaljarskom klanu pa su samim tim zaratili i s klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Velji Nevolji i Marku Mesaru je Filip Korać bio i najveća prijetnja, a mržnja je bila tolika da su mu preko aplikacije Sky slali poruke koje su bile napisane na leševima ljudi koje su ubili, a za koje su smatrali da rade za Koraća.

Kada su oteli, mučili i likvidirali vođu suparničke navijačke grupe Partizana "Young Boys" Gorana Veličkovića Goksija, u njegovom telefonu su pronašli i kontakt za koji su mislili da je omraženi Filip Korać.

I njega su pokušali namamiti lažnim porukama, ali ih je on prozreo. Tada su fotografirali izmrcvareno tijelo Veličkovića na kome je krvlju bila napisana poruka: "Korać pi*ka", a ispod je poslan i prijeteći tekst.

"Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti završiti, nahvatat ćemo te!"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene