Šestoricu muškaraca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore koji su uhićeni u utorak u Zagrebu policija tereti za zločinačko udruženje i posjedovanje oružja, a pretpostavlja se da su uhićeni u planiranju velike pljačke u kojoj su neki od njih trebali čak biti odjeveni u policajce.


Zagrebačka policija izvijestila je u srijedu da je pretragom stanova, garaža i automobila kojima su se koristili, pronađeno više komada oružja, dva ukradena audija A6 koji su im trebali poslužiti za zločin i bijeg, ali i kape s prorezima za oči, tzv. bljeskalice, ručne radio-veze, alat za rezanje i kombinezoni nalik policijskima.

Vezani članci Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević o prvim potezima na čelu Zagreba: "Za nas govore da smo uhljebi. Dokazat ćemo da to nije istina." Komentirala i priču o uništavanju dokumenata Kandidati za gradonačelnika Zagreba Utrka za Zagreb prožeta niskim udarcima: ''Škoro tek nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik pokopan, najavljuje svoju kandidaturu''

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jedan od osumnjičenih, državljanin Srbije, iznajmio stan u Zagrebu u koji su se smjestili ostali osumnjičeni odakle su planirali izvršiti "zasad neutvrđeno teško kazneno djelo". Iako u policiji ne otkrivaju o kakvom je nedjelu riječ po zaplijenjenim predmetima može se zaključiti da je riječ o pljački.

DUGE CIJEVI U SIGETU Policija pretražuje garaže, više uhićenih

No, i policija u službenom priopćenju ističe da su je na zaključak o planiranom "teškom kaznenom djelu" navela zaplijenjena "tehnička sredstava i oružja" te pripremne radnje uhićenika - trojice državljana Srbije, dvojice Bosne i Hercegovine i jednog Crne Gore u dobi od 28 do 46 godina.

Policija je otkrila i da su uhićenjima prethodile posebne ovlast poput tajnog praćenja kojim je došla do informacija da pripremaju kriminalne akcije.

"Zahvaljujući prikupljenim informacijama, pravodobnim reakcijama policijskih službenika i primjenom drugih policijskih ovlasti spriječena su pripremana kaznena djela", izvijestila je zagrebačka policija koja je slučaju surađivala s policijama Srbije, Austrije i Njemačke. U policiji dodaju da će nastaviti istraživati uhićenike kao bi utvrdili druga nedjela koja su eventualno počinili.

Osumnjičeni, za koje mediji nagađaju da su članovi ogranka skupine "Pink Panther", su smješteni u pritvor i kazneno prijavljeni Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Akcija uhićenja započela je u utorak ujutro kad su policijski istražitelji uz potporu specijalaca s dugim cijevima krenuli u uhićenja osumnjičenika i pretrage garaža u kojima su skrivali ubojiti razbojnički alat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook