Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čistili tvornicu

Osijek: Dvije žene teško ozlijeđene u eksploziji, jednoj amputirali nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do eksplozije je došlo kad je radnica metalni predmet bacila u smeće.

Snažna eksplozija probudila je jutros oko 6:30 stanare u obližnjim kućama. 'Još sam spavao kad sam čuo eksploziju. Istrčao sam van i vidio da dolazi Hitna pomoć i vatrogasci' kazao je susjed Lazar Kozić.

Pročitajte i ovo Eksplozija Tajvan nesreća na Tajvanu Petero mrtvih u strašnoj eksploziji u tvornici: Ljudi su zarobljeni u ruševinama, više od 100 ozlijeđenih Slika nije dostupna Ima ozlijeđenih VIDEO Snažna eksplozija odjeknula u blizini Moskve: Gusti dim nad tvornicom koja proizvodi i za vojsku

U bivšoj osječkoj tvornici žigica Drava dogodila se eksplozija i pet osoba je prevezeno u bolnicu, doznaje se u policiji. Kirurg u osječkoj bolnici Goran Kondža kazao nam je kako su dvije mlađe žene u kritičnom stanju. Jedna je zadobila teške ozljede ekstremiteta i morali su joj amputirati nogu dok je drugoj teško ozlijeđen prsni koš. Još troje radnika je prošlo s lakšim ozljedama i neki imaju otrovanje od dima nakon eksplozije.

Do eksplozije je došlo u bivšoj osječkoj tvornici žigica u kojoj se sada nalazila tvrtka Drava International čija je djelatnost recikliranje plastičnih materijala.

Čistili jer se sele

Direktor tvornice Zvonko Bede kazao nam je da je jutros u tvornici bilo 20 radnika koji su čistili jer je u tijeku selidba postrojenja na drugu lokaciju. Neke od radnica su mu, kaže, ispričale da je do eksplozije došlo kada je teško ozlijeđena radnica kojoj će amputirati nogu prilikom čišćenja podigla komad željeza i bacila ga u smeće. Naglašava kako ne želi nagađati o uzrocima nesreće i je li se zapravo radilo o bombi zaostaloj iz rata.

Također, jedan od radnika nam je kazao kako je bio u ratu te da je je zvuk eksplozije bio identičan eksploziji bombe. Isto nam je kazao i muškarac koji živi u blizini tvornice, a kojeg je eksplozija probudila jutros u 6.30.

U tijeku je očevid nakon  kojeg će biti poznato više informacija, no bit će potrebno napraviti i dodatno vještačenje kako bi bili sigurni što se zapravo dogodilo', kazao nam je jutros glasnogovornik osječke policije Marko Ćaleta. Trenutno se čekaju djelatnici Centra za kriminalističko vještačenje Ivan Vučetić koji dolaze iz Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene