Je li do miješanja zraka i plina došlo zbog tehničke neispravnosti instalacija ili je uzrok ljudski faktor u policiji nisu željeli komentirati.


Policija je potvrdila da je uzrok nesreće eksplozija plina.  Do nje je došlo miješanjem zraka i plina. Je li do toga došlo zbog tehničke neispravnosti instalacija ili je uzrok ljudski faktor u policiji nisu željeli komentirati.

Podsjetimo, jučer oko 8 sati u Varaždinu u Ulici Antuna Augustinčića došlo je do eksplozije i požara jedne kuće. Uzrok detonacije nije poznat, ali je objekt nakon svega teško oštećen.

Ispod ruševine je ostao zarobljen muškarac s kojim je prije izvlačenja uspostavljen kontakt. Spasioci su ga uspjeli izvući živog, ali ozlijeđenog. Prebačen je u Opću bolnicu Varaždin.

>> Herojska akcija policije: Utrčali u požar i izvukli teško opečenog ukućanina

U Državnom centru 112 za Dnevnik.hr su potvrdili da je njihov centar u Varaždinu jutros dobio dojavu o eksploziji i požaru. Na teren su, uz policiju, izašli i vatrogasci te hitna pomoć.

'Iako je ovo velika nesreća, nadamo se da će muškarac ostati živ i da će tragedija proći bez poginulih osoba. Riječ je o vrlo snažnoj eksploziji, kuća je do temelja uništena, ali u ovom trenutku ne možemo zaključiti koji je uzrok eksplozije budući da je očevid u tijeku', rekao je načelnik varaždinske policije Darko Jurčec.

Dodao je da su u krugu od sto metara od mjesta eksplozije vidljiva oštećenja na ostalim obiteljskim kućama što dodatno govori o jačini eksplozije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook