Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razina vode manja za dva metra

EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako izgleda isušivanje jezera Brljan u potrazi za Antonijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za nestalom Antonijom Bilić traje već gotovo mjesec dana.

Ekipa Dnevnika Nove TV dobila je ekskluzivan uvid u napredovanje oko isušivanja jezera Brljan, u kojem policija, vatrogasci, ronioci i drugi spasioci traže Antonijino tijelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatvoreno za javnost Nastavljeno suđenje Paravinji: 'Obitelji Bilić je i dalje iznimno teško' Slika nije dostupna Nada se da je živa Otac Antonije Bilić: Dok Paravinja ne kaže gdje je tijelo, ja mu ništa ne vjerujem!

U pratnji Darka Dukića, zapovjednika županijske javno vatrogasne postrojbe iz Šibenika, čamcem su obišli rubove jezera Brljan. Pumpe su dosad smanjile razinu vode u jezeru za dva metra, a postavljene su i nove pumpe, tako da će isušivanje jezera sada teći još i brže.

Brljansko više ne ostavlja snažan prirodni dojam. Pumpe koje izbacuju vodu van snažnije su i razina vode osjetno je pala. Proći će još poneki dan dok dno jezera bude isušeno i prohodno. 'To je dosad 40.000 kvadrata, to je ogromna količina vode', istaknuo je Dukić.

Nakon što snažne pumpe isprazne Brljan, znat ćemo odgovor. Je li se odriješitom policijskom akcijom na Krki riješio slučaj nestale Antonije ili nastupa nova neizvjesnost uz uzaludan trud 200- tinjak ljudi dnevno. I znatno oštećen park prirode.

Pogledajte u priloženom videu kako to izgleda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene