Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavi?

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu ispitana su dvojica Pakistanaca.


19-godišnjaka i 29-godišnjaka iz Pakistana tereti se da su preko Save prevozili ilegalne migrante iz Turske.

Vezani članci Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Božinović potvrdio: Hrvatska je Turskoj za izbjeglice već platila gotovo 6 milijuna eura. I to nije sve Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Skrivio sudar kod Rijeke: Policija mu u autu našla petero migranata, među njima i dijete

Sumnja se da su 22. veljače u kasnim večernjim satima, zajedno s još jednim državljaninom Pakistana koji živi na području Bosne i Hercegovine gumenim čamcem preko rijeke Save kod mjesta Pričac, u dva navrata prevezli turske državljane s područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

Turci bi im za prijevoz platili 300 eura po dolasku u Italiju. Nakon što su iz prevezli preko Save, pješice su vodili kroz šumski predio Radinje te poljskim putem doveli do autoceste A3 gdje su turski državljani preskočili žičanu ogradu uz autocestu i prešli na sjevernu stranu.

Tamo su se sakrili u odvodni kanal i čekali daljnji prijevoz od nepoznate osobe prema Italiji i Njemačkoj, no na tom su ih mjestu zatekli policijski službenici 23. veljače u 4:20 sati.

Obojici Pakistanaca određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.