Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U istražnom zatvoru

Dvojica Pakistanaca kod Slavonskog Broda čamcem preko Save krijumčarila - Turke iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu ispitana su dvojica Pakistanaca.

19-godišnjaka i 29-godišnjaka iz Pakistana tereti se da su preko Save prevozili ilegalne migrante iz Turske.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz, ilustracija Uskok u akciji Dvoje carinika i krijumčari ljudi pod istragom: Poznati iznosi za koje su propuštali migrante preko granice Ilustracija Kod Slavonskog Broda Policija spriječila novi pokušaj krijumčarenja: Imali su razrađenu taktiku, ali...

Sumnja se da su 22. veljače u kasnim večernjim satima, zajedno s još jednim državljaninom Pakistana koji živi na području Bosne i Hercegovine gumenim čamcem preko rijeke Save kod mjesta Pričac, u dva navrata prevezli turske državljane s područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

Turci bi im za prijevoz platili 300 eura po dolasku u Italiju. Nakon što su iz prevezli preko Save, pješice su vodili kroz šumski predio Radinje te poljskim putem doveli do autoceste A3 gdje su turski državljani preskočili žičanu ogradu uz autocestu i prešli na sjevernu stranu.

Tamo su se sakrili u odvodni kanal i čekali daljnji prijevoz od nepoznate osobe prema Italiji i Njemačkoj, no na tom su ih mjestu zatekli policijski službenici 23. veljače u 4:20 sati.

Obojici Pakistanaca određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene