Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Mladići kod Sinja uništili pčelinjak i tonu meda: Košnice prevrtali autom i nogama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka i 23-godišnjaka. Tereti ih se za uništavanje 53 košnice na širem području grada Sinja.

22-godišnjaka i 23-godišnjaka tereti se da su 27. veljače ove godine u večernjim satima na širem području grada Sinja, automobilom koji je vozio 22-godišnjak, došli do neograđenog prostora na kojem se nalazi pčelinjak od 65 košnica s pčelama.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Jadranskoj magistrali Obavljen očevid FOTO Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali, policija traži svjedoke Slika nije dostupna Živjeli od donacija Nakon 15 godina ukida se rad pčelarske službe u Zagrebu: "Molili smo ih, ali ništa od toga..."

Bočnim dijelom vozila prevrnuli su 47 drvenih košnica. Nakon toga je 23-godišnjak izašao iz vozila i nogom prevrnuo još šest košnica.

Tereti ih se da su oštetili konstrukciju od 53 košnice i uništili 53 pčelinje zajednice. Time su učinili neuporabljivim oko 1060 kilograma meda koji je bio u košnicama.

Vlasniku je pričinjena šteta u iznosu od 135.150 kuna. Kazneni zakon za ovo kazneno djelo predviđa kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene