Košnice, ilustracija
Košnice, ilustracija Foto: Goran Kovacic/Pixsell

U Splitu je podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka i 23-godišnjaka. Tereti ih se za uništavanje 53 košnice na širem području grada Sinja.


22-godišnjaka i 23-godišnjaka tereti se da su 27. veljače ove godine u večernjim satima na širem području grada Sinja, automobilom koji je vozio 22-godišnjak, došli do neograđenog prostora na kojem se nalazi pčelinjak od 65 košnica s pčelama.

Vezani članci Deložacija Kerumovog partnera počela svađa - 1 Noćna drama u Splitu: Zbog uklanjanja stupića sukobili se dogradonačelnik i zakupac, stigla i policija Pomorska policija, ilustracija Policija i HGSS tragaju za kajakašima, nestali u akvatoriju između Šolte i Hvara: Devetero spašeno, tragaju za još dvoje

Bočnim dijelom vozila prevrnuli su 47 drvenih košnica. Nakon toga je 23-godišnjak izašao iz vozila i nogom prevrnuo još šest košnica.

Tereti ih se da su oštetili konstrukciju od 53 košnice i uništili 53 pčelinje zajednice. Time su učinili neuporabljivim oko 1060 kilograma meda koji je bio u košnicama.

Vlasniku je pričinjena šteta u iznosu od 135.150 kuna. Kazneni zakon za ovo kazneno djelo predviđa kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.